[扮工好悶]返緊工又冇野做入黎吹下水(121)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

不我沒乜感想其實

btw,

香港地唔可以apply:-
[有錢 = 勤力肯捱]

早五,六年我都仲相信.

炒樓一個細單位五年一百萬,仲多過返五年工

係香港先咁反智定其實全世界都咁樣

全世界都係咁啦
你真係信d泛民政客講ge所謂大陸人炒貴樓?
對下data都知香港最離地ge都係d細樓盤
而個d唔係大陸人買架 係本地人拎黎炒
大陸人係黎買豪宅的

宜家冇炒樓
香港樓市仍有剛性需求,地產商對前景保持審慎樂觀

地產商都係擠牙膏式咁放盤
香港人見到有盤又狗沖
根本係個惡性循環
大家一齊推爆個市

訓身入市

睇下樓宇消息就G其實香港真係大把有錢人
個個係度叫窮但樓市仲節節攀升

真係要買個啲咪買唔起囉

錯喇
佢地係暫時買唔起姐
但轉個頭都會繼續儲錢祈禱下年可以上車
成功上到之後就同翻你講
其實唔難

其實唔難真係難聽過粗口

人地都得,點解你唔得呀

90後

係廢嫁啦

a jai u係90後咩

冇架啦, 年輕是原罪
啲人食飯都唔走去食飯
搞到我掛住做野完全唔記得去叮飯

啱啱加左人工

請食飯啦,今晚邊到等

見者有份

多謝

今晚有飯食

留名

留名

啱啱加左人工

請食飯啦,今晚邊到等

見者有份

多謝

今晚有飯食

留名

留名

留名
啱啱加左人工

請食飯啦,今晚邊到等

見者有份

多謝

今晚有飯食

留名

留名

留名

留名
又到下半場
又到下半場

已經冇晒電.
又到下半場

已經冇晒電.

教老豆去北角簽約, 覺得辛苦過返工
https://lihkg.com/thread/337136/page/3

Buy-side > Google/FB/Linkedin Programmer > 投行 > 醫生 > Consultancy > AO / 律師 > MNC / 銀行 > EO > Marketing/廣告4A > 其他各行各業 > Engine (N展) > 保險 > Big 4 Auditing > 倫敦金 > IT Support > 創業搞緊個App
又到下半場

已經冇晒電.

又到下半場

已經冇晒電.

世伯接左上次壓價果份?
想炸左公司部電腦
https://lihkg.com/thread/337136/page/3

Buy-side > Google/FB/Linkedin Programmer > 投行 > 醫生 > Consultancy > AO / 律師 > MNC / 銀行 > EO > Marketing/廣告4A > 其他各行各業 > Engine (N展) > 保險 > Big 4 Auditing > 倫敦金 >IT Support> 創業搞緊個App

Buy-side > Google/FB/Linkedin Programmer > 投行 > 醫生 > Consultancy > AO / 律師 > MNC / 銀行 > EO > Marketing/廣告4A > 其他各行各業 > Engine (N展) > 保險 > Big 4 Auditing > 倫敦金 > IT Support > 創業搞緊個App

audit狗低賤過廣告狗
又到下半場

已經冇晒電.

之前個份?
又到下半場

已經冇晒電.

世伯接左上次壓價果份?

係呀, 無野做都要做住先
11800 返6日 7日AL 唔知幾多病假
佢聽到北角簽約時已經屌撚晒話不如唔做

audit狗低賤過廣告狗

你算唔算係各行各業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞