[Switch] Splatoon 3 [43] 尼斯湖水怪vs外星人vs雪怪

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
油地贏都好,唔知點解就係無真格贏嗰種爽
點樣反勝,贏0.1%,都係無感覺

但相反連輸一樣係會唔爽
贏咗兩場3打4都無滿足感
只係覺得垃圾mode 垃圾連線
垃圾matching 垃圾編成
垃圾地圖
搞活動嚟放大缺點
三色全部綠隊內戰
好悶吖
贏咗又唔加分
防守隊可跳上去camp 人

https://www.youtube.com/watch?v=QxrSjjNWpzo
呢排成日遇到啲打打下唔郁既隊友
三色冇人玩
次次都係內戰
連內戰都會斷線玩都玩唔到
3色依個場玩防守真係有得贏到 慘到
仲有唔知係咪冇人揀雪人 3色要排好耐
3色依個場玩防守係咪真係有得贏到 慘到
仲有唔知係咪冇人揀雪人 3色要排好耐
睇武器
頭先兩場進攻都輸好多
次次玩守都贏,輸兩枝訊號都贏

https://youtu.be/xtCiCBM6fZ0

有時對住呢D隊友我寧願佢斷線
快快下一場唔好浪費我時間
似set咗手掣template嚟刷exp
都唔知隻game有咩exp好刷
有場做攻,我嗰邊贏晒兩枝訊號,
臨完場再完全鎮壓我嗰邊條友
都輸
原來另外一邊隊友都畀人完全鎮壓
嗰場類似30:40:10
守既要油人個base
由其係搶到訊號果隊
咁先有機會贏到
呢件武主要玩高低差地形
貫穿55 爆風35
如果對手有潛走回少少血,不斷打中爆風真係可能要三下

打高位後排敵人係好好用,佢地企高地邊位好好瞄中
貫穿打爆風90,補多下就殺到,佢地無安全鞋有時郁唔到
平地對敵,多數瞄佢腰腳,易做90傷,太近時用跳射令對方難瞄

最少要2細主武,可以出多一下,其他要sp up 同遊速,復活
多放雨雲控場同當回墨

最怕正面的高速敵人,企鐵網敵人,唔能夠快速面對多人怒攻
面對蟹,inkjet,要避,無對策

自己玩落覺得係適正場
Zone-遊樂場唔推薦,太闊多鬼崇位, 其他ok,大學,超市,住宅區

塔-難打中塔敵人,有時要企位側面貫穿射到企塔,
鬼頭刀,峽谷同美術館最易,美術館有大轉台可上防checkpoint 1
高位屈死對手

搶魚- 少玩,鰻鯰區,美術館,船廠 ,或轉用物攻浴缸

蜆-美術館,鬼頭刀,要肯企落場中,直接打到敵陣
唔難守喎
頭先連守4鋪,贏晒
每次俾對面殺 我肯定殺返佢 之後係咁重覆潛地串鳩佢
個server係咪爆炸緊突然場場有人斷
三色勁難玩
仲攻同守都係輸到仆晒街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞