[Switch] Splatoon 3 [43] 尼斯湖水怪vs外星人vs雪怪

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
一開始會咁 跳到抽筋咁
留意返

(1) 跳之前轉方向
要順外圍畫弦而唔係chok過去
而跳之前果一下係可以chok
例如向前游 0度
畫弦轉到100度左右
向返0度chok再B係可行

(2) 按B嘅時候手掣推到咩方向
上個回覆嘅方法要90度向左右嘅時間B
B完立刻推返前修正方向
太快滾唔到
太慢回返前先按B會抽筋

就可以consistent咁前跳
之後練到反射動作最難
打工無得揀
所以諗住反正都係練 練用副武慣取好似好啲
小弟基本上淨係玩油地、打工,好少打真格,因為真格好大壓力,同好難玩,平時只係想輕鬆玩吓油地打工,刷吓裝升吓目錄,輸贏都無所謂,最緊要開心就算。
但呢排油地唔知點解都越嚟越難玩,之前連輸幾場幾乎場場都有真格金章,之後連續兩場唔同人但居然有普通X章,仲要呢班人個個標童咁,人人十幾廿件海鮮大減價咁,畀佢哋打到門口都出唔到,心諗撞鬼囉
畀人殺嗰陣睇返啲人個個啲裝都升好晒full gear出陣而反觀我就係攞住枝寛滾筒,諗住不斷油地應該會贏(多數畀人爆殺),成身裝都係啱啱買返嚟,啲技亂襯,個窿得3個問號嘅人。
大佬,油地啫,打仗咩,點解變到咁
同埋玩耐咗油地就知頭兩分幾鍾係攞嚟油地鳩玩,經常最尾十幾秒畀人歪普奧特,成場就咁玩完,好似嗰兩分幾鍾係攞嚟攝時間咁
打工可以直接練短距離搬蛋
更新開始搞主武攻擊力
太空槍如果加少少攻就可以用得

不如搞搞啲撒雅人先,油地成日遇到,係咪想趕絕啲悠閑客?
如果佢肯加到1槍24.9變偽4其實都夠, 但應該無可能
其實都無咩得悠閒
好似你講咁
油地打工都打生打死
新手頭幾場已經match埋d 5星武器章
輸得多又叫人打多d
打多千幾個鐘就carry到
然後d對手可能玩咗幾年
真係天選之人先適合玩

加上槍仔掉垃圾同屈手長係主流
想輕鬆玩做炸彈人儲大技人算
何必衝入地雷陣炸死咗做戰犯
季季都加呢d武同buff大技
新葉>楓葉/貼紙壽司>89/貼紙針槍
主武拎嚟儲技同補槍

油地本身又悶
就嚟祭典全世界一齊油地
興唔興奮
今代個節奏真係chur死人,真格可能啱,但對普通油地玩家真係勸退
個人認為油地mode 從來都係比新手入門用
唔明點解變左主菜

反而有人只會玩三跑,唔打ranking都比較合理
可能甲子園參賽者公海練機
有時都見痴線佬公海/私房油地
咁不如直接加返主武強化個技
add我一齊輕鬆油地然後squid party
打工真係要學點One Punch垃圾桶
成功果下真係又省油又正
放題
因為呢隻係槍game 黎,想玩噴水,可以去玩清潔水槍模擬器
仲有一個炸彈 放邊邊爆風秒
有時撞正大佬都無辦法
同埋今集節奏真係好快 半分鐘都唔使就可以翻盤
諗住輕鬆打嘅都要有返少少技術
同埋有啲運氣 痴到勁嘅隊友

覺得嗰場打極都輸咪退出再入過
睇下抽唔抽到好隊友

試過垃圾桶對住煲蓋
掉炸彈bang落綠色光牆
爆風一下秒咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞