[Switch] Splatoon 3 [43] 尼斯湖水怪vs外星人vs雪怪

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
閪船rush次次都死
無碌無掃
走一個都即死
有咩心得
打唔到過600分區
船好撚難打
盡量唔好停 有野就即打 同埋盡量唔好死就得
而加一唔一齊打?
pat陰放落啲真係好睇啲
驚入面太禿了
爛船又跌到跳樓咁
爛船
我係好似佢咁玩 (youtube 11'03"開始)

拎短槍冇俾人追就企閘前 細鮭一上岸就清晒 最大個隻可以打少少再漏後等工友拉近籃
盡量爭取清雜魚輸出時間
一變成目標就退返去閘後
然後工友唔幫手壓前就肯定有人死
不過先頭玩左陣 拎短槍個次係過到的 今轉rush感覺算易 有兩枝短槍清得快
不過得好少人係咁玩啦 咁耐以黎淨係見過兩三次工友一齊咁樣壓前,經驗係咁樣會過到 但太少人咁做 或者因為我上唔到400以上所以見唔到

拎狙個次工友唔壓前 就勁快打到黎籃度玩完

https://m.youtube.com/watch?v=0OxwtehQMo4
又係個句要大家知做緊咩
烤架要引魚啲人唔知
對上五次斷線都係我果邊
想問Splatoon 2係咪都好似3咁有好多地圖都係啲長撚玩撚晒
自己鐘意玩畫筆同新葉認認真真打
但對住啲狙特別係4k
啲地圖咁廣闊9咁遠死你輸好多贏小小
頭先谷鬼氣著3件sp 技嘅玩三重龍卷風
9打主要係後場擲三角雷間中幫下人夾攻
草到大技就擲去對面特別係狙
點解又連贏5場
覺得好無隱
點知,打錯字
Splatoon 2地圖設計好好多啦
起碼有多幾條進攻路線
又會有位比你偷後
果陣D人最鍾意鬧人偷後狗
而家啲場最憎溫泉 推塔/金魚 去到條直路 攻方太易打
可以試下玩三件SP技畫筆,
係咁雷射落把狙到報復

手短打手長無得正面打,係要靠炸彈同大技嚟推
尤其是溫泉呢啲連走位都無得玩嘅場
烤魚還好 好多時最後蛋係晒地下入唔切,如果最後追住我我會帶走佢去船尾
我見進階會引烤魚返籃,係中間台向後打佢,我唔敢做呢個

講真rush船如果真係覺得太難過關,可以試下好似我咁玩,我地4個都企右邊閘前(除左被追嗰個後啲啲)所以確保一定右邊上岸
因為清得快,被追個個唔會被逼到船頭再連鎖效應令到魚左邊上。退後入蛋可以照望前面隨時補刀同回墨
冇人死冇人開過大技
中間我被追所以禁唔切cap低
最後12秒有個工友想引走啲魚先令到個隊形散左
當時我都唔知係咩運氣 傳說百幾撞到呢個街場,好輕鬆

呢個其實係二代玩法

三代通常就算唔企右閘前,起碼都要有個人企閘前中間個高台。就算我睇youtuber都冇咩可能四個係晒後面,所以反正過唔到既話不妨試下 我見都有兩個日本youtuber係話企右閘前。

啱啱呢轉玩短槍個次得我企前面
所以除左被追個陣,我全程係前面清雜魚 蛋都唔敢運 反正條大魚一定溜到後面,等工友搞掂佢同入蛋 我專心閘前清雜魚,係咁樣過,而最後十秒穩陣起見我都禁左個讚氣彈

https://twitter.com/splatoon__noob/status/1618133577677561857
我見企太前有幾粒蛋會落去..所以都企後啲
蛋太多我唔care
臨尾偷魚賊都仲偷左六七粒
不過如要3x粒 臨尾可以拉返近籃或者用一用大技既我諗
純粹係我自己覺得狂潮保持個隊形係最重要啦 散左就好煩
最後13秒如果唔係散左隊形 應該可以早啲打埋最後隻金魚 同入多兩三粒 我自己身都有一粒
不過我諗大家理性上想拉後少少都好 實際都好難拿捏 大家都會驚佢過左 我都想淨係條金魚後少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞