[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (82)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
摩迪克羅地亞都係咁
可能以為鬼佬又神高神大咁一定好勁
下半場開波之前謝家榮行埋龍門邊啲人即刻勁興奮,以為換佢出嚟
點知只係嚟放低水樽
根本跟唔到國際賽既速率 幾fit幾好波都冇用
呢個真

但有印象當年有次大球場對隊西亞,香港力量試過擺喺龍門後,變咗得少貓三四隻

其實最折衷係學外國咁龍門後劃做打氣區兼波飛收平啲,咁應該會做到外國個feel,講真龍門fing 旗都多位啲啦
簡單啲嚟講依家佢係未有德丙實力,因為有嘅話已經上左一隊
講真你’陣地戰’ 跑動個套係work既
U23早就贏左幾場啦 u23組織唔錯架 跑動都好架
有無諗過點解贏唔到
硬係要人入籍兵向下兼容番你班華人踢法 跟住黎踢
然後踢到成隊u23咁 攻不銳 守不穩
入籍兵係外國職業聯賽踢完 入到我地港超外援踢咁多年
梗係有人地既長處啦
你地班人就成日覺得華人個套最勁 外援入籍兵就廢過你地本地 唔聽話 跟唔到你個套所以先累到你地班華人輸

唔講u23 華人陣地陣個套係work既馬來西亞 緬甸 新加坡就唔會踢成咁
呢三場差不多用哂班華人 以華人踢法為主軸 咪踢到勁肉酸
好心有好波既外援/入籍兵 就虛心跟人學下野
一味就覺得自己個套最好最勁 踢得差就搵籍口話人地廢
旺角場就係咪都賣晒唔會平啲
大球場就側邊都夠晒位
佢連理東都已經跟唔到
作客球迷多過主場就好啦
Fun fact 贏亞盃外中前場6個係一樣
同埋可唔可以唔好將啲白痴華派嘅諗法強加落呢度所有人身上
胡查理
粒鑽石大撚到
For the good of Hong Kong
Scott!
咁快結婚
胡小姐一舖返身
大新聞
驚甩絲for the good of Hong Kong
大唔大粒過大牙文
遲啲會有個Wu-Scott
弓起
唔通有咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞