[本地足球] 2022/23 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (82)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
U19德甲啱啱完左季
小哥連斯喺Ingolstadt 04二隊(第五級聯賽)又有得出
我諗下季大機會都會升上二隊先
公佈完冇耐即刻買咗件紅色adi tee再自己加個章上去整件偽復古版算
你件衫邊度買,我成日搵都唔見有,唔該你。
咩意思?睇唔明?搞笑?尊重?有黑客?
安達臣賽後表示雖然對賽果有點失望,但滿意球隊表現:「我們控制皮球,不斷壓前進攻,這是一支爭勝球隊的基礎,一眾球員演出都叫我很滿意。」
http://www.takungpao.com.hk/life/238149/2023/0324/832409.html
最唔gur 係坡狗幾下dirty foul都無人同對面/球證嘈,一啲火都無
呢方面球霸凱真係典範,永遠衝出黎保護隊友
對於3名生力軍艾華、顏卓彬及潘沛軒迎來「地標」,安達臣稱對眾人均抱期望,「潘沛軒有速度和良好進攻意識;顏卓彬本季在傑志發揮出色;艾華身體強壯、速度快,日後或成球隊重要人物」。

港足今休兵一日,明在將軍澳足球訓練中心(FTC)復操,並於後日早上起程,準備下周二作客馬來西亞的友賽;新加坡隊則會轉抵澳門,後日作客自2019年世界盃外圍賽退賽後首出戰的澳門隊。
https://news.mingpao.com/pns/體育/article/20230324/s00015/1679591009372/港足逼和新加坡-旺角場再現紅旗-形勢佔優屢失機-安達臣促麾下提升把握力
大港腳昨出戰後,赴新加坡參加魚尾獅盃的港足U22今晚8時半緊接出擊,在惹蘭勿剎體育場面對東道主新加坡隊。將帥抵埗後同稱當地天氣較香港炎熱,猶幸賽事安排在晚上進行,有信心能及時適應。

港足U22周三抵埗後,即晚進行首課操練。主教練司徒文俊表示,陣中部分球員曾在惹蘭勿剎體育場作戰,該場地仿真草皮經重鋪後,狀况頗為理想,但反令眾將不太習慣,「球員傳球時力度偏細,因應草地比較新和長,他們需要為此改變,否則容易被對手掌控節奏」。

司徒文俊又稱,雖然香港過去一兩周回暖,當地日間天氣仍比香港稍熱,可幸今仗安排在晚間舉行,有助港將適應。效力港超香港U23的門將龐焯熙,亦認同當地氣候需時適應,「步出機場已覺得比香港熱很多,操練時也不斷出汗,但沒有翳焗的感覺」。

本屆魚尾獅盃共有4隊參與,港足U22對新加坡的勝方,周日將決戰馬來西亞或柬埔寨隊;兩戰的負方則落入季軍戰。
https://news.mingpao.com/pns/體育/article/20230324/s00015/1679591011556/港u22今夜征戰魚尾獅盃-將帥自信適應獅城天氣
冇迪高抽返對面水
Lm
Ching係咪放我想買都買唔到
大佬有落場對面入咗廣華
好撚多fat gor打手
屌你老母足總
屌你老母Nike
想買件港隊衫都無得買
咁如果要計近期表現選em彬潘肺嘅話
唔選肥哥真係講唔過去
尋日見到阿輝輸完第一球後即刻向傑仔提場
真係 想睇牙凱係六千人面前屌球証
多謝支持
著上身幾fit
火xxxxx今場蝕幾多
我嗰區有六連空位
我見FB啲人屌鳩羅梓係邊唔夠膽去,好撚柒廢咁,但明明現場睇羅梓上半場對住玻佬隻左閘話爆就爆,到底我睇既野係咪平行時空
國家隊唔係跟狀態選人?
孫銘外流應該都仲爭幾遠下
但我反而見到大哥係即刻起身想開快
要打交建議用迪高
不如亞洲盃帶哂菊茶AV去啦
一人chur 盡45分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞