(4月新番) 在無神世界裡進行傳教活動 (神無き世界のカミサマ活動)

975 回覆
46 Like 5 Dislike
呢個肯定係上一集
今集多左範圍動作
有料
咁都認到
今集d經費...8bit多到呢 又重用畫面不過竟然有幕8bit 3d
今集好明顯最慳功夫,資源時間分配大師

不斷用8 bit + 重複畫面+ppt頂住

如果唔係有呢個神級故仔同聲優,一早就成為糞作

好難想像有銀魂嘅資源呢套可以做成點(只要銀魂資源就夠太有錢一定冇咁好睇
懷疑係第八集啲內容嚟
好神環保動畫
一定嘴仔都冇錫過,征人一片朱唇收佢入後宮(鳩估,動畫黨)
就係資深先做呢D
D新人點做呀
黑辣妹反差萌
呢d先教科書式整窮動畫
D女既大頭永遠無崩過,幕幕都仲係咁靚女
如果約戰,童話魔法使,七大罪識咁整就唔洗柒到變畫崩代表啦
呢套真係玩出‘蔗渣嘅價錢 燒鵝嘅味道’
係咁用8bit同ppt
但睇落又好流暢
唔糞wo 佢d表現方式慳得嚟睇落又流暢
又match佢鳩鳩地嘅劇情

驗眼啦巴打
講起7大罪就火到嚟埋,人生未睇過咁垃圾嘅畫面同動作,你點估到前兩季精良到咁,第三季個畫面節奏氣氛會差到不堪入目? 澤野弘之響起都完全扯唔起
事實再次證明,與其平淡差劣,不如放手一搏高潮迭起

就好似一口白飯一口肉

其他垃圾冇錢動畫就要你keep住食齋什至不時夾雜啲豬潲
銀魂資源….放條村張圖然後聲優自己吹水吹十分鐘
呢套野.真係靠導演同剪接.活用8bit 同Power point.
豐富故事內容.

套野係九得來攪笑.
但都有D宗教運作/知識學到.
如需要演技,好既傳教人就一定演技好.
教會每星攪2,3次以上聚會目的.
有D對白係有深度
有D對白奐痴Q線,唔識AV既人,有D位未必知講咩野.
套野可以將九同正經串聯起來
作者真係幾有料

remarks:
原來呢套係淫賤阿妹,正經家姐.

問心,銀魂起碼有集英社backup, 打鬥同搞笑,冇神明咁窮啦,銀魂係扮冇錢,呢套啲ppt 3d 同重複素材運用已經好明顯睇得出,係逼住發揮小宇宙
作者對宗教幾有睇法

好值得人類去睇(各種意義上)

而加呢套差咁啲名場面,例如前列腺剎車、還原真高嗰啲,好驚熱度唔夠,冇人識,跟住冇第二季咁神嘅動畫,我唔想要睇漫畫先知劇情
好想知二五仔有咩下場
我的右手之力呀
玩梗
Op窮到好好笑
像素風ED再詳細交代劇情細節
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞