(4月新番) 在無神世界裡進行傳教活動 (神無き世界のカミサマ活動)

975 回覆
46 Like 5 Dislike
無知識既人最易呃
之後要傳教應該好易
但唔怕死真係有啲誇張
你鐘意勇者死了唔駛夾硬要將呢套比較

呢套個主題放喺宗教你就完全無視 剩係單純話賣黃色

我夠可以話勇者死了除左大腿之外 主線劇情發展都好大路 無咩特別
兩套都係今季搞笑先講下姐
本身我講既野就算唔比較都係咁講
勇者死了根本連演出都做唔好
純粹閹割版
冇咗動畫化嘅優點
呢邊有原作者做編劇
加上睇個監督點化腐朽為神奇
低成本得黎有種cult味仲過癮

唔明佢入嚟無神個PO講第二套嘢做乜
套野只係黃色攪笑. 你真係要重睇.

呢套野表面九九地,勁攪笑攪事.
其故事世界同內容係幾有深度.
AI取代人類會點?? 何謂神明??
人追求神為咩野?? 點解要定立教義.
呢套有D解釋.同令人思考.

當然笑位同痴線對白都唔少.
中頭獎呢段,表達得幾精彩

D痴線畫面同對白,真係一絕
男主角爆衫呢幕真係好正
漫畫都冇
噴水笑左抽筋
佢仲要做到成個flow一氣呵成
Allahu Akbar、奧姆真理教個班都唔怕死
作為一個轉生嘅人智力都唔屈機仲想點佢已經俾人殺咗次 又俾個蘿莉迫到絕路 完全唔夠打
唯一優勢就係掌握傳教同埋以前文明嘅知識 如果主角係個金毛或者條村是但一個路人甲故事就唔會發生啦
由個兩隻嘢自由發揮根本成不了氣候 教派壯大到都係靠征人指揮
再者呢個唔係勇者故事 接住佢咪要對付班有神格嘅執行官 唔係接任升lvl 打哥布林討伐魔王先叫異世界故事嘅
好似第一次見呢位巴打冇用粗體字
男豬都有六舊腹肌
好撚好打架
去到後期洛基既實力殺男主一百次都得 不過成日比男主挑機都唔嬲
其實洛基又冇做過啲咩壞事
應該係好人黎
因為洛”基”
個人覺得勇者死了同惠惠都唔夠呢套好笑
香菜終於釋放了?
呢個po差咗張圖
以為會有人po

btw, 呢套係絕無僅有一套有 鬼頭明里高橋李依 同場嘅作品
如果你計埋 花澤香菜悠木碧 嘅話
呢套肯定係唯一一套
我記憶中係冇一套 鬼頭明里 + 高橋李依 + 花澤香菜 + 悠木碧
花澤香菜 去到一線CV地位都仲接到呢d角色係咩感受

佢好似專玩膠
之前pop team epic直頭玩自爆
勇死漫畫好睇好多動畫好似背緊書
主觀覺得勇死動畫唔識控制停頓位搞到好唔流暢
監獄學園
制作組問題,勇者死了好似就咁將漫畫有乜照搬完就算,呢套好明顯睇到制作組有俾心機去整笑你,原創果d位都係為左更搞笑而加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞