(4月新番) 在無神世界裡進行傳教活動 (神無き世界のカミサマ活動)

975 回覆
46 Like 5 Dislike
家姐仁底
今集真係痴撚線特輯
想信教
呢一章個故事反差好大,如果無睇過漫畫既話,建議忍忍手等動畫點演繹
對上一套突登崩撚到咁有特色已經係konosuba第一季

無神世界係呢方面好明顯已經超越左上者
完美示範點樣窮撚到有自己專屬既style
製作組係咪用曬D錢去隊草同請聲優
上一套係動物朋友
今集好撚正,果種節奏拍得上第一季konosuba
講真 呢套幾好睇
四眼妺ff俾男主老強個part真係好癲
睇多次漫畫再睇返今集動畫
真係驚歎製作組可以做得咁出色
加咗唔少情景令成個flow搞笑咗好多
眼2耳2口1鼻2
C眼1西1
眼唔當洞就肚臍1尿道1
想睇家姐h場景
呢套好睇
D budget係咪放哂落聲優到.......
深度戰鬥上konosuba已經輸晒

呢套鹽度足到裏番
家姐正經人家嚟
征人係教祖級人物

捉到人心靈缺失就可以控制人

反而而加期待失去信眾/征人信其它教,又會係另一個轉折點(9估)
強烈建議一定要睇埋漫畫

劇情搞笑, 認真 都處理到
外淫內密實
過隔離一次過睇晒六集 各自都去咗半季黎講 個人覺得整體都係無神下位版 cast op ed 癲喪程度
入po見個個話原作後期劇情掂 但動畫處理真係一般般 除咗一開頭 接住都係正常套路 比較吸引我嘅位係男女主個發展同埋過去 呢邊雖然唔知會唔會虎頭蛇尾 但起碼第五集撐起咗個格局
作畫呢邊雖然成日崩 但誠意位都有 隔離就正正常常 無話咩位特別突出 但我麻麻地古早畫風
本身就鹽濕贏嘅 集集都裸跑 不過無神今集太露骨
我感覺就係無神只係得D黃色野(女)撐起, 冇晒黃色野其實冇咩野睇
同埋有時無啦啦3D/崩係搞笑既
依到既討論都係依兩點
最反感係除左主角同洛基其他全部人係弱智, 未即係D轉生變屈機故事
咁大個宗教主題同埋獨特世界觀
反而隔離勇者我唔睇原作 動畫up to now仲係標準異世界黎
至於角色 設定係咁 個世界玩愚民政策 亦都係宗教個核心黎 主角教派兩隻神就都係幼女黎 但都見到御靈作為真神其實知d嘢
同埋男主點屈機法
班人弱智係有原因㗎你冇睇第五集?
智力相比其他人已經屈機
加埋隻神同個新入既女官, 雖然唔係佢本人, 但聽晒佢話未一樣
勇者死了感覺見係見到敵人唔夠打, 但用小聰明贏
依到感覺見係由頭屈到落尾
皇國個皇帝AI要用最有效率方法去管理人口,愚民到D書都求鳩其(睇咸書個度,D圖),呢個設定佢係唔係飛咗冇睇

同埋第五集揭咗個背後AI出嚟先會明白點解成個國家除咗班執行官之外所有人都咁弱智咁冇"常識"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞