香港有無邊間嘅日本拉麵係真係好食?

452 回覆
43 Like 5 Dislike
執咗嘅銅鑼灣舞心,好食過對面豚王,可能個名唔響,唔夠豚王鬥
大圍 泓一 積富街嗰邊
佢豬骨湯真係好正

上次食個地獄湯 難食到仆街

食過一次 開頭覺得好正 食完喉嚨乾到要係咁飲水

d湯真係好濃豬骨味

我今日去,湯底冇你地講咁濃,鹹度適中
反而對叉燒有啲失望,硬左啲

舊登有巴打喺入面做,係有落味精

d湯真係好濃豬骨味

又要諗諗去唔去好了
個人覺得麵屋武藏好好食
但唔肯定係咪正宗
鐘意佢隻面既口感
呢D post真係永遠無結論

while (true)
{ A君︰XXX好正
B君︰垃圾 狗也不屌
}
個人覺得麵屋武藏好好食
但唔肯定係咪正宗
鐘意佢隻面既口感

唔想咁直接
但係香港嘅武藏真係狗都唔食
一風堂同武藏 兩大垃圾
理性: cafe de coral拉麵>>>>>>all
間間都垃圾,連登仔個個都係食神
我覺得一碗拉麵「好食」或「唔好食」,除左拉麵本身之外,食嘅人嘅身體狀況都有多少影響
我覺得一碗拉麵「好食」或「唔好食」,除左拉麵本身之外,食嘅人嘅身體狀況都有多少影響

根本每個人口味唔同
個人覺得麵屋武藏好好食
但唔肯定係咪正宗
鐘意佢隻面既口感

唔想咁直接
一風堂同武藏 兩大垃圾

呢兩間唔係好食都未至於垃圾掛 兩間食過都正正常常

d湯真係好濃豬骨味

早講

日本野落味精唔係正常咩
個人覺得麵屋武藏好好食
但唔肯定係咪正宗
鐘意佢隻面既口感

唔想咁直接
一風堂同武藏 兩大垃圾

呢兩間唔係好食都未至於垃圾掛 兩間食過都正正常常

唔係想咁偏激但個人覺得真係好難食
上面有巴打提到旺角漁場台風真係唔錯,濃得來唔覺得太咸,隻蛋好食,係個麵唔夠掛湯
執咗嘅銅鑼灣舞心,好食過對面豚王,可能個名唔響,唔夠豚王鬥

豚王就咪撚拎出黎講喇
已經唔入流

d湯真係好濃豬骨味

早講

果然垃圾
想問尖沙咀/佐敦 有冇推介
個人偏好唔太濃

根本每個人口味唔同

以札幌拉面為例D面鼓 + 面鼓 + 面鼓 + 一車車肥豬肉粒

去到札幌都係10間有9間都咁款

但係D港女唔行入去 做到好撚正宗然後 聽執
紅磡 拉麵天王
超正

agger
利申:而家食緊
無追曬,重覆屌細力啲,家麵點睇?係天后

根本每個人口味唔同

以札幌拉面為例D面鼓 + 面鼓 + 面鼓 + 一車車肥豬肉粒

去到札幌都係10間有9間都咁款

但係D港女唔行入去 做到好撚正宗然後 聽執

您意思係d人唔入香港嘅味噌拉麵店定唔入日本嘅味噌拉麵店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞