香港有無邊間嘅日本拉麵係真係好食?

452 回覆
43 Like 5 Dislike
反而想問有冇平民價錢既拉麵店 見親都60幾70蚊 點長食呀

味千岩撚晒
中環九如坊 長浜No.1

垃撚圾
牛頭角坐荃灣小巴果排開左拉面店
我見佢裝修幾有日本拉面店feel
有冇人試過

宜安街,唔錯
老銅 魂?

霸嗎:重口味之選,塊肉好肥但好食

丸京(牛頭角)、上水山下:叉燒拉麵性價比高,多叉燒又好食

鰹之一滴:個湯好特別,係日本都未必咁易搵到,值得試

周月:麵係香港最好食,唔撚使拗;同時個湯都幾重口味未必個個like

旺角台風:個人最鐘意,個魚介湯嘅口味啱我,而且湯唔夠熱可以加熱石,加分

彩:麵會加入唔同材料,例如胡椒;我唔食蝦湯,但朋友話係頂級

諗到再講
豚王,無第二
不過而家越嚟越麻麻,啲限定王無以前咁有誠意

周月:麵係香港最好食,唔撚使拗;同時個湯都幾重口味未必個個like

旺角台風:個人最鐘意,個魚介湯嘅口味啱我,而且湯唔夠熱可以加熱石,加分

諗到再講

炮台山俺之沾麵都幾好,麵夠多,抵食
點睇麵道,石門嗰間日日爆曬要排隊,食過雞白湯拉麵覺得個湯唔錯
冇人講 佐敦 橫岡拉麵?
飲哂成個湯都唔覺得口渴

真心一蘭好難食 又重味精
成日見人推介隱家
係咪我去果次手神唔好
應該畀多次機會 ?
一難
紅磡四天王可以話係無得輸
點睇麵道,石門嗰間日日爆曬要排隊,食過雞白湯拉麵覺得個湯唔錯

我都想問
牛頭角坐荃灣小巴果排開左拉面店
我見佢裝修幾有日本拉面店feel
有冇人試過

丸京嘛 葵芳都有
清湯好食,湯都飲哂
濃湯太「結」
叉燒好食

葵芳丸京,好過新都會嗰間
上年食過$60幾蚊碗

叉燒+蛋果個$68 清湯,濃湯都會清晒

利申:一星期起碼食一次
反而想問有冇平民價錢既拉麵店 見親都60幾70蚊 點長食呀

大圍有間閒日午市43蚊
不過得半隻蛋
觀塘嗰間 但唔記得個名

諗到再講

炮台山俺之沾麵都幾好,麵夠多,抵食

我上次食佢個黑蒜湯底,咸到一個點
啲麵仲要掛唔到湯
旺角漁場台風都好正
我下面給你吃最好吃
Tsuta
粉嶺有無介紹
粉嶺有無介紹

爵士?
一蘭
濃味鐘意一風堂 有得瘋狂加蒜
淡味食山頭火 鹽味湯底幾正 值得一試

一風堂

美心架
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞