香港有無邊間嘅日本拉麵係真係好食?

452 回覆
43 Like 5 Dislike
豚王
其實有冇一間係連登仔一致認為 “可以入口” 非垃圾嫁
間間一講出黎 唔夠3頁即時有人屌鳩佢垃圾 狗也不屌 食開屎?
其實有冇一間係連登仔一致認為 “可以入口” 非垃圾嫁

連登仔講香港拉麵屌人食屎是常識吧
霸嗎:重口味之選,塊肉好肥但好食

丸京(牛頭角)、上水山下:叉燒拉麵性價比高,多叉燒又好食

鰹之一滴:個湯好特別,係日本都未必咁易搵到,值得試

周月:麵係香港最好食,唔撚使拗;同時個湯都幾重口味未必個個like

旺角台風:個人最鐘意,個魚介湯嘅口味啱我,而且湯唔夠熱可以加熱石,加分

彩:麵會加入唔同材料,例如胡椒;我唔食蝦湯,但朋友話係頂級

諗到再講

炮台山俺之沾麵都幾好,麵夠多,抵食

我上次食佢個黑蒜湯底,咸到一個點
啲麵仲要掛唔到湯

咁周月果個係咸到兩個點

肉又肥
如果真係要講,彩,金田家,三田最好

三田 食過兩次 d湯頭完全唔熱, 冇下次

三田堅垃圾。
有個同事推介, 話好食
屌, 果個湯傑到我以為係芝麻糊
味道呢, 成個沙嗲汁咁, 仲要酸酸地

三田堅垃圾。
有個同事推介, 話好食

沾汁酸酸地有咩問題?

三田堅垃圾。
有個同事推介, 話好食

沾汁酸酸地有咩問題?

酸你可以話個人喜好既 酸到好似隔夜過左期咁
而且黑油,海老,魚介,周月隻醬油都無哩種酸味
你可以話佢特別特別到得佢有
日本拉麵有幾好食呀,全國北中南都食過,除左一蘭冇一間特別有印象,始終一蘭最好食
香港食過N間,得豚王同一蘭好食
台風
台風點解咁多人話好食? 我覺得個湯太一patpat
上水個間
深水場西九
日本拉麵有幾好食呀,全國北中南都食過,除左一蘭冇一間特別有印象,始終一蘭最好食

犀利,全國北中南部所有拉麵都食過
深水埗 混亂 隱家
尖咀 豚王

混亂

我屋企隻狗都係咁講
天后有間浜滝有冇人食過?
幾好食

食過一次 開頭覺得好正 食完喉嚨乾到要係咁飲水

ching口味真特別

元朗 彩

不過個位置都幾難搵下

依家好似收左皮了。。我住元朗

你就應該收皮
濃味鐘意一風堂 有得瘋狂加蒜
淡味食山頭火 鹽味湯底幾正 值得一試

食開屎?

食過一次 開頭覺得好正 食完喉嚨乾到要係咁飲水

d湯真係好濃豬骨味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞