想由iphone 13pro換s23 ultra,會否on9

172 回覆
33 Like 78 Dislike
本身有1010電子現金卷,想換電話玩下
個人覺得iphone 14 pro 或者嚟緊15 pro 個動態島好7同好唔實用,我fd用iphone 14 pro睇片成粒嘢係畫面,仲衰過本身m額

s23 ultra又好似生性咗唔少,之前換s21細機都滿意但係電量同發熱問題

本身有apple watch,心大心細好唔好換
完全唔打機,純粹都係上連登睇下片,玩下新科技
而家指紋係咪都係唔太work?之前s21因為手乾有時會解唔到鎖,thanks

理性討論
你部 13p 壞未先?
完全正常貪下新鮮
雙修緊
主iphone公司機s23+
唔值得
無壞既都 我都雙修緊

主機用緊 pixel 7p,上年同我 ISP 簽咗24個月約,每個月俾 8 蚊有部 i11. 而家攞咗你做副機,禾覺得如果你攞部 i gay 做副機咁都 ok 嘅,因為 android wear 講真真係有啲廢

俾我出街就應該唔會帶部 i gay 只不過就照帶apple watch + n gay (assume 你隻錶有 LTE)

你帶隻錶攞嚟 check 下幾點, send 下 tg 或者玩下 animal crossing 都幾唔錯,反正 Apple Watch 出曬名唔使黐住電話,需要 iphone 單純都只係因為要 set up 同埋裝 app 啫

中文 dse uber, sorry for 1999
可以詳細d?
隻watch其實都唔係必要
戴其他錶都一樣
你除咗apple watch,仲有咩蘋果嘢(包app)?
1. iPhone 八達通過唔倒
2. Apple Watch即時賣得
3. iCloud, Apple ID login所有嘢要轉會

有咩你由13p上size去23 ultra?會唔會23已經夠?
Ultra其實好大部 驚冇電23+都一定夠

指紋睇你要唔要mon貼,faceID照唔正一樣有時failed
八達通係app開張新就得?
icloud唔會cut,因為link住屋企人
姐係要裸機
都有少少怕大,但重量應該同13p差唔多?有諗過fold 4但舊u好似都有電量差問題
ios無可取代
直頭要開始遠離apple生態圈
食老本當用家on9
咁既然隻錶影響唔到你,再加上你係有錢嘅話咁咪買囉,反正呢代三叔都幾唔錯
如果平時揸住會自然覺得ip 係聚d
佢鏡頭位比較重

23u 係平均d 既

如果唔係瘋狂打機23u 係用到一日無問題(5g 加好多whatsapp )
因為有卷可以唔洗加錢上
唔會用兩部機所以trade埋iphone唔洗補錢,應該仲有現金卷剩買下d配件
13 pro係好難揸,iphone x好揸好多

唔洗用尿袋
234g 唔駛買啞鈴添
其實我部13 pro都差唔多
234g都覺得重
S23包你後悔

拎兩部手機出街 仲好意思咁大聲
你拎部12mini仲好意思講

mini都唔再出啦,細mon

冇人叫你拎2部機出街
有咩唔好意思講

你係到為舊磚頭辯護

你又好唔好意思
iPhone 14 Pro Max幾重先

要拎差不多mon尺寸機先比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞