5歲男童堅稱前世是被燒死女人 細節令人毛骨悚然母終揭開真相

273 回覆
93 Like 222 Dislike
幾十年之後會唔會有一單係
講個男童話自己上一世畀前夫拎咗去煲湯?
學野啦
DSE雞?
記得小學返耶教學校, 有教過一個概念, 人死咗唔一定就可以留喺天家, 有機會會再被派返落嚟做人
人喺世間係因為佢哋本身需要改善自身一啲不足, 要嚟到人世學習, 所以點解學校要要求我哋做靈修, 都所以點解人出身就係背負原罪, 耶穌都係因為咁先降世為我哋分擔原罪
而嗰啲被封聖人名號嘅都係已經「畢業」嘅人, 唔使再輪迴為人, 可以留喺天家

但唔知點解大個咗就算畀啲細個受洗咗嘅朋友帶去教會都冇再聽到呢個concept, 大部分都講到信咗教, 死咗就會自動stay喺天家
有時覺得以前資訊流通咁唔發達嘅時代都有啲咁共同嘅concept真係好神奇
中國有5000年文化
聖經有無
唔奇,有時都會聽到朋友既仔女(幾歲)會講自己以前點點點,但係大個左就唔會記得
屌你,係紐約郵報唔係紐約時報呀,紐約郵報係以小報新聞為主,但求夠juicy吸引人睇唔理真假
就係知佢鳩噏當聽故仔咁聽
好有心
好多動物越嚟越少
好多動物絕咗種
可能特別case,要supervisor跟
你可以諗成有錢人一世都係有錢人,窮人一世都係窮人,好難突破
窮人要做好努力先可以由窮變富
動物要積好多功德先可以輪迥做人
理撚得佢真定假
而家呢個世界就係講科技
世間常理唔容許呢d野存在
大大力兜巴星佢叫佢收皮咪撚再鳩up就搞掂
再講再星星到佢唔再講為止就ok
講到佢好想知咁
有喎
舊約都記左起碼二千年嘅野
可能只係誤入另一個人的記憶
未必真係佢黎
原來咁早就開始抄
多重人格果啲係咪幾個人爭投胎,一齊衝線
佛教有
連登仔講嘅嘢已經唔可信,仲要喺朋友度聽返嚟。一段咁嘅嘢都可以畀你conclude到一定有鬼,果然連登仔有係特別啲
地球有捕靈網
死後強制捉人入白光輪迴
只有強大意志力抵抗白光(天堂)的誘惑
才有機會擺脫宿命
我老豆個養母(有陰陽眼)係我老豆死過身冇耐黎我屋企住幾日 走左之後打電話講我老豆既靈魂係門口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞