5歲男童堅稱前世是被燒死女人 細節令人毛骨悚然母終揭開真相

273 回覆
93 Like 222 Dislike
俾兇手燒多佢一次
耶教應該無輪迴論,印度教同佛教先有。
可能上世係社會寄生族連登婦
我夠考過AL 當年身邊大把人講高考
老師同學屋企人都有,特別屋企個啲上一代好多都唔識英文嘅話,九成九講高考

你圈子從無聽過有人稱呼Alevel做「高考」都幾特別
同你一樣90後
高考/alevel都成日聽,根本唔係咩大陸匪語
a level ?
嗰啲連登偉勁固執
變左另一種迷信
人既修行未夠要再儲分
推落黎享褔定受苦,重活一次伴隨上世記憶,上帝係咪玩9人類
人本身已經係有靈魂既生物
唔洗講聽過定未聽過,AL=高級程度會考=高考係事實,考評局一直都係咁叫。

最後一年AL全港都叫末代高考,考生叫末代高考生。咁你係咪聽末代A-level?
小弟都考過AL
中文嚟講一直都係叫高考
睇過幾多之咁都上熱門top
係陰間 同樂園

審判日到先比樂園既死者上天堂
可唔可以detail d講死左之後點
如果信死後會輪迴做其他竹物
世界上咁多生物
要而世係人下一世都係人嘅機率都好難
如果信死後會輪迴做其他生物
世界上咁多生物
要而世係人下一世都係人嘅機率都好難
而家你睇到嘅聖經
全部都係比教廷執過晒
咁之後點樣
X2
有個講法係所有嘢(前世今生後世)都喺同一時間發生緊
所以人可能係同時做緊狗又做緊人又做緊雀
當聽到孩子出現一些胎內記憶或前世記憶的說話,父母都會感到相當驚訝。香港一名28歲男童堅稱自己前世是一名大家樂foodie ,並能說出很多細節,媽媽決定按兒子提供的線索追尋真相,結果令她毛骨悚然。

說出前世身分細節

據香港《熱血時報》報道,來自香港連登市的28歲男童N_Bendtner聲稱自己是一名食家,於大家樂食野時被佛地魔以索命咒刺殺並轉世。N_Bendtner的說話嚇壞了父母,媽媽IvySo接受當地傳媒訪問時指,兒子在2歲時開始不停稱自己是一個名叫「aNN宝」的男人,但IvySo與丈夫都不認識任何叫aNN宝的人。直至有一天,N_Bendtner向蘇媽解釋aNN宝的身世︰

我曾經是aNN宝,但我食叉燒賴死了,上了萬里長城玩交友APP。

我看到了佛地魔,然後佛地魔把我殺死了,我醒來就變成了嬰兒,你給我取名為N_Bendtner。

IvySo亦聲稱,兒子經常提及其他令人毛骨悚然的細節,包括他曾經一邊打邊爐一邊偷拍C朗,但住在旺角的一家人從未去過大球場踢波。N宝還跟她,「我還是個男生時,我有一頭黑頭髮」、「我同C朗美斯搭過檯,我坐佢哋隔離」。

真相更令人吃驚

當IvySo從兒子得知一位名叫Sup9Liy 的亞裔體育台婦女時,她開始根據兒子的奇怪說法及提供的資料進行調查。後來她有驚人發現,Sup9Liy 全名是aNNBao Sup9Liy ,他是1993年在大家樂餐廳(Café de Coral)叉燒賴食物中毒事件中喪生的19人之一。

之後N宝的家人聯絡名為《我孩子體內的宝宝》(The aNNBao Inside My Child)的超自然現象調查電視節目,該節目的製片人也調查了那些令人震驚的說法。在拍攝過程中,節目人員向N宝展示了一整頁有不同肉類的大家樂餐牌,其中一位是已故的aNNBao Sup9Liy,請他指出Liy,結果他毫不猶豫地指出Liy 。

IvySo曾嘗試聯繫Sup9Liy的家人,以了解有關他們已故家庭成員的更多資訊。她發現兒子和Sup9Liy之間有一些相似之處,包括他們都熱愛影黑白相。不過,Sup9Liy的家人對事件不願置評。
耶教原本有,後尾改到無
淨係螞蟻曱甴都唔知有幾多隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞