第一次打遊記,慢慢打,希望唔好爛尾:第一次(主要)起北海道睇雪記

106 回覆
72 Like 4 Dislike
六月果個打緊

[遊記] 慢慢打,希望唔好爛尾:京都東京梅雨季睇花hea玩之旅
https://lih.kg/3433882

係啊,真係搭完流冰船就走左。因為玩北海道其他地方為主,咁見想睇埋流冰咪 札幌》網走〉東京 咁咯。加上未研究到點樣無車之下玩道東

外國人優惠我弟教學就都係起佢個官網度買。不過我記得我去果陣時好似未開返定點,所以係無用到

我果時候起日本買左對啊。著住高筒難少少入雪落鞋到係穩陣好多。如果想起香港度買,可以試下迪卡儂。
一程機起碼一千
即係你為左浮冰 起碼用左2500 連埋個船飛
三年無飛過,算啦
冬天嘅北海道好正
樓主啲相更加正
之前怕凍同冬天交通麻煩就冇去北海道
睇完啲相覺得好吸引
點都要去一次
去啦。溫度黎講好似比我想像中暖,不過天氣真係好難預計,如果撞正大風雪其實應該會炒曬粉

交通麻煩就真嘅,起函館小樽札幌大城市入面,啲大路景點靠公共交通其實都workable 嘅。
睇吓出年去唔去到先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞