進擊的巨人 結局加頁

173 回覆
44 Like 142 Dislike
你呢個假設係建基於巨人唔會用高科技嘅前提
如果兩邊都係有高科技 但其中一邊加埋有巨人
會好唔同 例如坦克幾勁都無車巨嗰種靈活性
係果個環境仲面咩鳩紅
洗唔洗拍埋佢哋係初巨人骨架上小鹿亂撞
因為始祖喺艾倫度,主導權都喺佢度。安樂死計劃係吉克畢生嘅夢想,佢唔會冒險第一次見艾倫就放心交比艾倫執行計劃。
好似本身係王血巨人吉克主導,係艾倫喚醒始祖自己意志,始祖自發聽艾倫講去地鳴
原本個調查兵團都係聖人組織,唔會同意滅世都好正常
結局係寫得眼高手低
艾撚殺左9成人迫到班死淨種大和解
然後送頭換世界和平同朋友平安

但歷史就係只要人多就算同種族都會內鬥鬥到你死我活
所以最好既結果就係含球產
全人類連帕島死哂就無再有紛爭
最眼高手低係漫畫入面為左玩頁數對應gimmick,搞到故事陳述個節奏好奇怪,要靠動畫修正返
呢樣野任佢up既啫
人都死左講咩都得
你唔比佢地知道左牆外真相之後變葉卡派既
唔會話冇,細機會囉,104都係一個都冇變滅世派
似係你自己閱讀有問題
艾倫幾時話要解決紛爭(斬斷仇恨鎖鏈)
你可以當巨人係靈活+(大部分係)無腦+0裝甲人形機甲
現代條件下 大把打擊手段 有特殊能力嘅咪上亞/超音速導彈 bunker buster
武裝直升機/固定翼攻擊機佢哋都搞唔掂 好似人拍蚊咁
如果佢加頁無NTR其實接受程度應該高返啲
屌你無啦啦mikasa仔都生撚埋
你話好似00劇場版
瑪莉娜同剎那結尾咁到老都不婚,
只係幫手照顧公主生落嚟嘅柏島後代都還好
你使唔使驗下眼
我邊有話艾撚咁諗?
仲癲過藍色窗簾喎大哥
本身寫艾撚睇唔到死之後既未來先拋個波比班左膠fd
然後原結局係佢地做哂停戰英雄連結外界既魯魯修End
唔加頁還好
加左頁寫未來依然有世界大戰,
實際個世界只係無左巨人呢樣兵器+13年命咀咒
覺得艾撚既死好撚無謂仲要信錯人
如果佢知道未來係咁應該都係會揀含球剷然後淨係留低帕島
全世界得番艾族咁又點
過幾年未又係分黨分派內戰
支持滅世果d會唔會太天真?
支持全滅包括帕島會好d
如果仲有死淨種等自然淘汰就得
因為已經無哂文明
艾倫最主要目的應該係想自己啲friend長命百歲,生活愉快,佢自己都唔覺得地鳴/唔地鳴能夠解決戰爭問題。
其實有啲似145代王,知道長遠未來係改變唔到,只係想享末日來臨前安逸一下
假設嘅嘢無得傾
況且佢都寫到島內人可以大愛到捨命救玩弄自己族裔生命嘅人
佢鐘意寫到大愛到兩黨bbq又得
其實係好消極既應對
分別在前代王匿埋自己鎖國+洗腦但巨人無限輪迴
艾撚就死左一了百了等fd過好日子
但我係少許覺得兜唔到
由2年後艾撚突擊馬萊果段開始明明係知哂未來一切先行動
一直做出黎既效果好進取好有目標
到變左大蟲同阿爾敏傾都好堅決要地鳴
最後左膠軍團黎到就縮返話自己其實咩都唔知
感覺寫得好差人設錯哂
咁當然係比唔上現代科
我亦無諗過可以挑到機
只不過係多一個手段就係多一個手段
其他唔講 巨人血都夠頭痕
我理解係其實享艾倫死前果刻連艾倫自己都係被最終嘅自己控制,之前艾倫試過唔救一個艾族小朋友,因為佢知地鳴果陣佢都係會被踩死,但佢自己都係唔受控咁救返個𡃁仔所以我覺得有時艾倫有時會混亂on99係因為連佢自己都比將來嘅自己控制,有時自己同將來自己都會對立
現實科技下巨人就唔係正面對打用啦
反而應該用黎突襲
混入人群入面 去到重要設施附近黎個突然變身
特別超大巨 等於一粒冇預警又超精準核彈
變完又可以針對特定位置發動攻擊
其實都咪話冇戰略價值
成個巨人之力嘅系統最有價值應該係道路入面冇延遲嘅通訊系統同埋改造肉身,攞嚟做科學研究仲大價值過咗嚟打仗
呢個真 俾個戰術家做道標 再派艾族人做滲透 無得輸
我意思係攞嚟打仗好嘥攞嚟研究人類進化成高維度生物仲好,其實艾爾迪亞人某程度上已經算係進化咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞