進擊的巨人 結局加頁

173 回覆
44 Like 142 Dislike
進巨可以令自己同未來嘅自己溝通,優先掌握未來資訊,咁都唔可以打破宿命?
咁廢?
艾連既目的只係救佢班老友,都叫做達成左目的
係其他人達成唔到佢地既目的
唔係 真理係呢個
唔想睇到mikasa同讓抱住個仔拜艾倫
已經冇左巨人呢張皇牌
唔靠外人眼中的「救世英雄」去做和談,邊有可能生存到落去
真 我情願佢比我睇mikasa點樣比人屌
所以就算滅世成功 淨低帕島人都係會內鬥
根本永遠都不斷重複爭鬥
係加左exactly樓主果幾頁?
堅係嬲,最後john同mikasa生埋仔
蟲=巨人之力
已經斷咗
巨人對住一戰左右嘅軍事科技仲有啲優勢
呢幾版出現晒現代科技 就算再玩地鳴都肯定會比現代武器甚至核彈炸到變肉醬
而家收尾係最完美嘅 夾硬加現代劇情嘅話巨人能力就要可能要再解釋過或者加設定
而家先諗到
如果艾倫喺hitoria個B出世前死
就可以鎖定到巨人之力落翻佢哋到
而唔係隨機
不過全世界咁多艾族
一入嚟就見到巨人現實版
人點都會有紛爭
一邊讚話讀者自己滲透
一邊狂屌不知道

利申覺得結局冇問題
首先人性好多時係會做出唔理性既思考
企係島民視覺 本來好好地艾倫幫我滅世
我就可以享受以前冇既自由 亦唔會受到敵人既威脅
無啦啦有幾個仆街走出黎阻止艾倫 搞到我又要過返擔驚受怕既日子
班仆街仲要厚顏無恥咁用和平大使既身份返黎
由充滿希望跌返落黎個個恨意你知唔知可以有幾大
係呢個情況下絕對會有唔少數既人會比仇恨沖昏頭腦

況且全球人數得返20% 基建又爛晒
海軍艦隊又覆滅
帕拉迪島未必打唔過/和談唔到
絕對有機會搏一搏
梗係無問題啦,反正創狗全都輸了
突然25 + 復仇者聯盟集結咁畫一格
笑到仆街
不嬲都係咁諗
明明俾人迫害左四季 地鳴絕瑪雷種好正常
最尾玩乜柒扭嚟扭去扭撚死埋個繞局

班fd又係好笑 關住左個陣又話安樂死係送佢哋去絕種唔撚想幫手 知道要地鳴又唔撚滿意
去到最後一秒都其實自己都口講話係無解決方法
但就死去追殺艾倫
追殺一個出生入死既追得咁落力
都算係咁
應該有all time anime 之一
佢本來可以有鬼滅既商業價值
滅世嘅話科技咪斷層?
垃圾ntr結局 真係痴撚線
最好笑係萊納 阿妮條3條友變左fd
又真 佢都係為咗104先搞咁多嘢啫
之後咁多年唔關佢事啦

淨係滅人哋軍事基地嘅話
一陣又有間碟入嚟
其實不嬲好多人反都係因為傻鳩創狗突然降智
d 朋友唔同意都算,出生入死咁耐,你唔幫我都唔好以死相搏搞鳩我
幫「朋友」出盡奶力阻止自己戰友
創狗係咪侮辱緊讀者智商
艾撚滅世後, 人類就背負滅世原罪
而家艾撚係預視到比帕拉迪島D人阻止滅世, 呢代人就贖左罪, 以後再打仗都唔係艾撚同伴嘅錯
係類似耶穌幫世人贖罪嘅概念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞