進擊的巨人 結局加頁

173 回覆
44 Like 142 Dislike
大家睇完加頁之後係覺得好咗
定係仲撚差
我自己就唔係好接受到
即係世界係需要巨人?
無限輪迴
即係人類最後都會自相殘殺,未來都仍然會有巨人同戰爭
留白會好啲依家畫出腸
雖然個輪迴係事實
啱啱放監?
之前冇睇
咁當初逼艾撚送頭做咩鳩
即係艾撚決定滅世,努力所做既先係真理
人類值得地鳴,正如支持Thanos嘅一直都佔多數。
唔係
就算淨低帕拉迪島D人 戰爭都係會發生
艾撚決定滅世之後已經有兩種意志出現左
之後都係會發生沖突
警世係好
但有啲做多咗
證明咗 艾倫做咩都阻止唔到 只要有權利 慾望
戰爭既發生係必然 不如活在當下 去珍惜宜家有既野
呢套野真係好撚癲 唔會重睇
不過真係建議未睇過既睇一次
即係有下一個故事
冇啦,只係講比大家聽其實艾倫佢地其實都係改變唔到啲咩
咁可唔可以出個雙結局
就係話艾倫滅世成功
war, war never changes
想講艾倫做得啱,但都改變唔到
人類即使有接近滅世嘅教訓
都係會自相殘殺自取滅亡
艾倫最少都叫做到令佢班fd變得長命d
起馬阿明 萊納佢地唔使咁快死
事實上都改變唔到乜
左膠結局又比連登仔屌
套嘢臨完變死左膠

真係有決心能力改變世界嘅幾乎死晒

都戇撚鳩
一句講晒 晒撚氣
其實加頁都夠現實
人始終都係會戰爭 就算喺現實世界俄烏戰爭都可以無拉拉會escalate到冚家產
其實人拖到咪拖 人呢個物種打咁多場仗、唔聽歷史嘅教訓又打 但都捱到咁耐其實證明咗人點都有個限度
呢百幾回佢地嘅故仔換劇中起碼幾廿年嘅和平 雖然考慮到大屠殺 但呢個都只係為咗柏島同身邊人無奈之舉 而且都係堂堂正正以力取勝又唔係嗱咋招 咁其實拉上補下都抵啦
啲人忍唔住又打過好似係一場空咁,但艾倫身邊人個個圓寂其實已經賺
進巨又唔係探討究竟世界如何永遠和平 佢只不過係講緊一個𡃁仔點解喺世界嘅各種限制保護自己身邊人 令佢哋自由快樂
世界係咁唔如意 但佢都做人做到咁 真係算係咁㗎啦
下代進擊陰鳩佢
有一個setting 唔知係我記錯定冇用到

個setting : 智巨死咗,會自己轉生去剛出世BB 度

當初艾倫死咗, 仲諗住n 個巨人之力會轉去女王個B度, 地嗚繼續

而呢個setting 都冇用過, 太可惜
轉世靈童達賴喇嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞