快過CITIBANK MESSAGER覆返你(2)

713 回覆
27 Like 1 Dislike
推薦獎賞係第七個月先會入
citi priority 點轉 citi plus? 朋友可refer?
點樣可以溝到緊急巴
啱啱先知原來我1月自動升左去Citigold.
其實有咩用?
我戶口平均理財都唔夠150萬, 雖然免我12個月月費, 但之後要收番300蚊. 冇用我好冇Downgrade番算9數?

謝解答!
轉完會後悔
不過你想轉都可以
去官網Citibank.com.hk/Citiplus 揀立即申請
揀現有客戶 入返你個提款卡號碼就可以

會有啲RM幫下你 去分行唔洗點排隊 個定期rate靚少少 怕收錢就自己提出downgrade即可
信用卡俾人盜用左 打過去同佢講 佢話會cut卡
但盜用時碌嘅transaction
銀行無幫我cut仲叫我俾錢
有冇最快嘅方法俾我打上去屌佢老母
CUT卡第一步
咁盜用既transaction 都要review
不過如果太耐你都可以屌下既
用緊citi premier 信用卡, 點解張卡咁撚廢, 成日碌咩都block 又鎖卡,之後amazon refund又慢. 有時去酒店拎來比按金, 可以hold住我D按金成個月都唔比番我, 搞到我張卡credit唔夠用. 張卡真係好垃圾, 仲要收年費
citi 好似冇一張叫premier
https://www.citi.com/credit-cards/citi-premier-credit-card
btw 其他卡張張都比十萬港紙以上credit 我
係得citi呢張垃圾卡比左1萬5 港紙credit, 撚夠碌咩
美國
有一刻以前係垃圾premiermiles
每個人都有個limit 其他銀行拎哂你啲limit 呢度咪俾最低你囉
通常落分行交文件

隔幾耐先收到email 開到個戶口?
落得分行開都好快搞掂
除左中左黑名單List

有咩情況係開唔到戶口?
香港有幾多張active嘅 Citi Prestige 同 Ultima 卡?
我申請緊張新credit card 交齊哂文件
跟住冇啦啦send email比我叫我再交其他文件
但係我入去Citibank checkapp 嗰度入返哂reference no佢又話我已經交齊哂等批就得lol
又冇任何entry point比我upload extra doc
Email左CS又話已經refer左我去相應嘅dept 跟住冇哂聲氣
咁我仲洗唔交文件
佢要你交咩文件?
住址證明身份證明收入嗰啲
但係明明我已經交左
Citi就係咁On9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞