快過CITIBANK MESSAGER覆返你(2)

713 回覆
27 Like 1 Dislike
提一提大家

千祈唔好依賴Citi戶口。用佢黎做後備就好
咁用咩好
我意思係千祈唔好單一地用Citi

點都要開多個其他既銀行戶口

因為Citi其實都有唔少限制

Eg 分行唔畀拎錢
提款卡上限每日8萬

咁萬一你急需要錢、要多過8萬,就要靠其他銀行戶口拎

Or萬一你唔見提款卡,你要靠其他銀行戶口拎

你當Citi係一個半VB就好。唔好當佢係全面銀行
thx
以為有其他bank 好用過佢
plus 有活期息
同免費tt 我覺得已經好好
同埋好多人都反映Citi 個FPS不是即時

上次樓主有hints係因為Citi個洗黑錢List比其他銀行長,搞到好多同名同姓既客都要佢地人手批核Fps
,所以有Delay

咁如果你得一個戶口,要靠佢FPS黎救命就死得。

所以都係唔好主要依賴佢。食佢優惠就算
都係拎黎放備用現金
fps 問題我好彩無事 多謝老豆
轉比人用其他銀行多
阿財經台機界原種
8萬你打少左個0字?
我80萬喎
你試下去Atm拎80萬畀我睇

Disregard
腦霧
Sor
真心講得唔錯 CITI唔好做主要戶口就得
拎來做第二戶口純儲錢賺息或者TT其實係唔錯
另外有個問題

1 Email同手提電話係咪唔可以同另一個人相同?

2 手提電話改做海外有無壞處?
1. 可以
2. 有機會收唔到SMS
另外我又想問

介紹人地開Citi Plus,有個條款係唔可以自己介紹自己

點為之自己介紹自己?

一個人可以開幾個Plus?
有無咁多野問
唔可以自己介紹自己開聯名Citgold戶口或者信用卡
因為中伏中得多。香港地D公司好撚古惑。所以問清楚Terms好D。

Sorry煩到你。

仲有一個問題

Citi hk個人戶口轉錢去Citi hk 個人戶口,點樣先可以轉美金?

係新加受款人果度

受款人為Citi

會出呢個條款:

如果揀呢個呢:

打晒D資料之後會Error:

問題係香港花旗既外幣account淨係可以出錢(外幣轉比其他銀行/外國/global wallet 洗錢)

入錢既一係同佢fx唱, 一係櫃檯入現鈔, 轉帳存入會自動幫你唱返港股

利申:以前個CSM鳩答我
呢個不正確

HSBC HK可以轉USD去CITI HK,收到美金的。

即係話CITI HK個戶口可以收美金

但唔知點解就唔可以CITI HK 轉美金去CITI HK
呢個好簡單 因為本身citibank個system唔俾citi外幣戶口轉外幣戶口
你可以照加收款人先 揀本地花旗銀行戶口
問對方收款人拎佢個外幣通知存款戶口
然後加左做收款人先 咁佢系統係default左港紙既
當你要轉外幣時 就用MSG留言講轉咩貨幣去邊個收款人既外幣戶口 我地會人手幫你轉 係即時收到錢既
但你自己係online banking係做唔到或者加唔到其他花旗銀行既外幣戶口收款人既
仲有個方法係落分行填表加外幣收款人
個條友真係唔識
你要入外幣咪要用TT入落你個外幣通知存款戶口囉
你入落個港紙存款戶口到
個系統自動幫你兌成港紙都好正常啫
嘩!多謝指教。

原來做到,我屌即係果時個懶閪CSM唔想做
點樣查citi信用卡個迎新要簽幾多同埋自己簽左幾多 網上睇個迎新條款好似唔同左
以前plus打hotline就算有人聽都會唔睬你
叫你用app留msg
依家都會照直接同你做了 可能比人屌個msg用唔到屌得多
睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞