快過CITIBANK MESSAGER覆返你(2)

713 回覆
27 Like 1 Dislike
我埋單係月結單未會見到用咩卡過數囉
咁你係咪經佢地禮賓部book啊
就算回贈都係兩個月後先退俾你
條款及細則全部都有寫
搵Prestige concierge book 酒店個email address 係咩?

試過打電話去問,個CS 應該唔係香港人,溝通咗好耐,都聽唔清楚個email address
boc sc hang seng都用到信箱地址開到戶口呀
打算用e電費單係實際地址嚟開
但係就收唔到信,咁樣行唔行得通
有冇得攞卡個d都係分行搞 叫佢永遠唔好寄信嚟
兩個月後過都可接受
佢網頁就係無講要經佢地訂
但後來我發現經佢地訂既價都唔抵
咁張卡有咩著數
信用卡啲客服不嬲都唔係香港人
好似得電話熱線
咁你咪去其他開
你咪試下照開 總之一退郵你個戶口就唔會用到
Book酒店呢啲係要靠佢地先有優惠
佢地個4送1咪又係mark up個price再送一晚俾你
不過酒店通常都會upgrade你呢種貴客
講緊啲萬豪 文華個種
呢張卡其實俾完年費 佢會俾返相對應積分你
同AE白金卡一樣 所以其實唔會蝕
我去日本泰國多。。住開溫泉旅館都無得升級房。
係咁呢兩年有左呢張卡見有優惠。咁可以book 多晚用黎擺野
咁可以市區做基地再去遠d玩。唔洗轉酒店
家下無得claim 。。。原來要搵佢地book 搞到想cut q 左佢
果陣好似送左24萬分俾我
我點知佢搞掂定未掂?

掂既話會有Email通知?
用有地址證明既地址

例如親友
的確香港有好多村屋係收唔到信(郵差唔撚派)

水電費單以前寄去相熟士多、而家寄去親友屋企
Daytime打過去有純正廣東話
係唔係香港人就唔肯定
https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/tnc/?lid=HKZHCBLCCCATLCitiPrestigeBenefitsTermsAndConditionsCCCM

F. 免費國際酒店及度假村住宿計劃之條款及細則 (「第四晚免費住宿計劃」)
1. 花旗銀行所發行之Citi Prestige信用卡之基本(「認可基本卡」)客戶透過Citi Prestige禮賓(Citi Prestige禮賓部由協力廠商服務商提供) 預訂任何酒店和度假村連續四晚住宿,可享第四晚免費住宿優惠(「免費住宿優惠」)。免費住宿優惠不受日子限制。從其他途徑如旅行社、網站或直接向酒店作出之預訂,則不合資格獲享優惠。全食宿及半食宿住宿、一房及多房套房、家庭及農場住宿、酒店式公寓、別墅及套票價格,包括機票及酒店/酒店及租車/酒店及餐飲套票,一律不適用於此優惠。
Prestige 買機票送嗰份旅遊保險想upgrade 係唔係要打電話去搞?
邊度搵到詳細保單資料?
好撚垃圾citi轉數快都hold鳩你
巴打,遲啲如果移民嘅話,係唔係唔可以將地址轉做海外地址?甚至電話都唔改得?

如果唔可以改做海外電話嘅話,萬一你哋SMS過黎果陣我咪收唔到?我係改咗用app收notification,但可能仲有啲verification佢一定要send短訊
你改做外國地址

香港好多Promo都不合資格

留返個香港電話收Sms啦

外國都收到Sms架
CITUPLUS唔改得海外地址
要改就會close戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞