快過CITIBANK MESSAGER覆返你(2)

713 回覆
27 Like 1 Dislike
快過CITIBANK MESSAGER覆返你
https://lih.kg/3280855

多謝各位巴打支持
有咩想知想問盡量回覆
有禮貌既覆得最快
同樣地 係MESSAGER 講多句唔該實幫你搞
話說,用App開戶,去到呢版之後就無反應,係咪好正常?個個都要落分行搞埋佢?

想cut cashback 卡有咩快捷方法?
唔該想問下,我上年6-7月開咗citigold加做mortgage
Keep住戶口都有2.5m咁上下至今年1月
但係仲未有迎新果萬幾二萬蚊入落戶口嘅

通常大約幾時先會有?
6月開就1月尾入
7月開就2月尾入
通常呢啲迎新一定有入俾你
除非個RM垃撚圾無幫你入gift code
係完全無獎賞定少左幾千蚊先
返屋企check清楚啲statement先
唔該巴打
6月開 正常你舊錢要keep到8月1日-11月30日
如果中間過左數或者少左錢
成個月平均結餘少左就會計到最細個條數去俾獎賞
最實際先打去2860 0111問下自己8月-11月的平均總結餘係幾多 firm左係夠數咪再問下點解仲未收到啲錢
我啱啱check清楚,無現金回贈舊錢
其實係咪經常發生?

因為申請左mortgage,22年7月開始供,22年5月27日由Citi plus升上citigold,戶口得300K,RM就話幫我申請 6月底前先要入返2.5m就可以拎到Citigold開戶現金回贈

咁我6月24日就入齊數,之後keep住直到今年1月中平均3m以上(最少係7月中至8月初十幾日,戶口得2.6m),6月入齊數到1月中,成個戶口總結餘無一日低過2.6m
由plus升上gold無咁高現金回贈架 兩萬幾個啲係for新客一來就開gold 現有個啲升級得三四千架喳

唔該巴打
最尾搵咗個RM幫我搞(又換咗人,係咁輪轉)
尋日入返4800俾我,都好過冇
通常已經搞掂 不過唔係一兩日就開到既話
最好就落返分行搞
Cut咩卡都係落分行cut最快
CITI啲RM難做
日日俾人捽 個個都係做幾個月就走
有錢入返就好
兩個月前申請左Citi Plus, 個迎新獎賞幾時有
咁大碌
咁大精神壓力,唔係人人頂到,我入呢行都係諗咗一陣,直接做Back office, middle office算
不過係搵到錢既
咪唯有不斷跳來跳去
$200?一月入錢 3月31或之前入返俾你
Samsung個部Tablet, 第一個月已經簽過左8000蚊
未開戶 今期個citi plus 迎新抵唔抵?
但旅行抽獎呢d 又好難中
等唔等到6月好
純粹多個戶口想轉錢活期/定期)
收信同實際住既地址唔同
咁又唔比用信箱地址 唯有用實際地址證明
但係又收唔到信 郵差會揾唔到個信箱 會出現你講咁退郵
咁我可以點開到戶口
流名一身蟻
我用prestige card book 4 晚酒店。佢無free 一晚俾我
佢明明網頁就咩terms 既位置都無顯示
仲要每樣優惠有detail
得呢個優惠無detail ...家下又無退番俾我
我屌左幾日。。佢話terms 係網頁最底顯示更多果欄。但成個網無寫顥示更多係個優惠既terms

我除左消委會仲有咩途徑搞
屌佢。張卡年費又貴。家下仲要呃鳩人
你睇個佢個網就明 每個優惠都有terms
係呢樣無
簽夠個個月起計第五個月先會出通知叫你去換
唔抵 完全是垃圾
之前入$10000已經有$200
依家入$50000先有$200
仲要搞抽獎 講真 吸夠客啦 有無人join都無所謂
正常開戶都唔俾用PO BOX架啦
唔明你個實際地址點解收唔到信
咁你啲水費單電費單點寄去你屋企 點證明到你係個度住
自己上網用prestige card book??
你要經佢個prestige concierge book架wo
自己上網book點知你用咩卡
欲獲享免費住宿優惠(以賬單回贈方式進行),基本卡客戶必須 (1) 透過聯絡Citi Prestige禮賓部並直接透過Citi Prestige禮賓部以本人姓名預訂最少連續四晚住宿;(2) 入住該酒店並完成整個預訂之住宿;(3) 以認可基本卡支付留宿期間的總費用;(4) 於七日內在同一城市的任何酒店未曾享用過免費住宿優惠(「同一城市」的邊界由Google地圖定義,城市邊界以外的任何地區則屬另一個城市)。
4. 免費住宿優惠之回贈將根據基本卡客戶於同一酒店預訂的首四晚住宿平均價格計算,不包括任何相關稅項。酒店收取的其他費用,包括但不限於餐飲費及設施費和客人的雜項費用均由基本卡客戶承擔。
係 但佢網頁收呢個terms ,好入
我同電話禮賓部一齊睇
佢都一開始搵唔到

個terms 要拉到最底。再㩒顯示更多

但上邊介绍優惠果到無寫條款係邊架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞