多倫多生活討論區 62

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
最近去左comic con,識左好多毒撚
好開心
拆line 3?
親身經驗,用純水都係會唔知點解變哂粉紅色, 啫係mould,洗到我傻,依家放棄左用
To prepare for the decommissioning of Line 3 Scarborough by the end of this year, TTC will be upgrading the bus terminal at Scarborough Centre Station to accommodate the interim bus service that will be in place until the opening of the Scarborough Subway Extension.

https://www.ttc.ca/riding-the-ttc/Updates/Scarborough-Service-Changes

利申:苦主
終於收工

又完成一日黎生人生,又執一筆OT錢
有無巴打/絲打 長租緊/長租過Airbnb

想問下airbnb 長租(半年約)對搵工同埋申請其他野有無影響
bnb咁貴都長租?
consider change it to
呢度啲飲食業感覺好馨叫人試工 有冇人中過伏
Uncle都中意69
香港都會啦樓面經理邊得閒坐低慢慢in
直接落手睇你識唔識做 醒唔醒水
呢度係各行各業都好鍾意試工先
你攞downtown China Town 同Scarborough 比梗係無得比
因為如果租其他 要prepay 成年 計落差唔多 同埋我要半年內搵到工先fulfil 到stream B
所以諗緊住半年bnb 如果搵到工 半年後再租屋 到時起碼有工作證明 唔洗預先比咁多租
想知如果bnb 對申請野有無影響 同埋做唔做到proof of address
計落差唔多都比你講得出
又要貢獻ccp
你都係搵人夾租吧 HR應最少一個月
同一舊錢住半年 同住一年 你覺得差唔多?
有咁多錢做咩唔prepay
Sor 打差 係計落差好多 住半年Airbnb 一開頭比筆錢平好多 但係唔知住bnb 對我申請野/搵工有無影響
有關報稅
如果我係2023年1月先番part time,理論係咪公司唔洗比T4?
Of coz
生個仔咁解呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞