其實andy哥同大j 有乜恩怨?

419 回覆
465 Like 18 Dislike
上次大J po 佢間屋d 防地震嘢,趙博正常有禮貌問多少少詳情,大J 即刻咬鳩人,痴痴地
其實次次睇大J fb post既留言
佢d對答語氣都勁串
呢樣勁反感
邊個Andy哥 可摸耳井多少少?
大J街頭服裝品牌《boyhood.》全是大陸布料製造
https://lih.kg/2341133
大J 性格係有啲問題
心地係好,但係總係有啲中二脾氣

講到尾都係互相利用 互相搵銀
其實係有段故

Andy哥個Channel起初,未有咁多sub
日日用channel身份係大J啲片下面comment,雙方應該無事先溝通過,亦都無做過collab,好明顯Andy用意係乜大家都明
當然Andy真正爆紅應該可能係古巨基果單野,但係都係大J度痴左唔少
可能咁就大J就唔順佢

之後beef係因為大J係直播講
佢係話睇唔起果啲
本身個channel無主題,個人又無乜才能
整個channel既內容就係有個日本老婆

咁呢個point我又明
但我就覺得,呢啲擺係心就算啦...
每個人都會睇唔順眼一啲野既
講出來唔好睇呀嘛
呢d叫對事不對人
唔通好似d人咁盲撐柒頭大j咩
你不得不佩服大J
佢真係youtube界入既曱甴黎
基本上得番世界末日先可以令佢係youtube界消失
二世祖指承繼上一代財富的家族領導人,相傳名稱來自第二代秦朝皇帝秦二世。
窮都可以叫2世祖?
你個比自己架可?
https://www.ourchinastory.com/zh/amp/3733
睇左咁多個page都無人講得出成個 恩怨
我#335 總結左

ANDY當年係連登出post、人地channel不斷留言R客
你可以話,都係揾食啫、犯法呀?
不過就係會有人唔鍾意lor...

擺老婆做content果點
個重點係,係唔係"日本老婆係唯一賣點"
大J係做遊戲起家既,好明顯唔係
但ANDY的確係
有人話ANDY而家無再擺老婆出來,咁呢點係要讚
你錯啦,個重點係有人屌人地推老婆出黎做
但自己又雙重標準搵自己老婆出黎

即係咁、搵老婆祖宗18代出黎拍片都算
自己老婆唔撚生得都拎出黎賣
都唔撚係男人黎既
先不論大J定Andy閪
我只覺得Andy啲懶音勁柒,睇一陣就頂唔順
2個都有睇
作為普通觀眾
有咩私怨我唔理
最緊要拍d片好睇就會睇
兩邊都有睇
唔明點解係咁狙擊佢搬日本老婆出黎
人地兩公婆點其實都唔關佢事
兩邊題材仲要無乜衝突 唔明有咩好屌
而家主要睇肥yan
andy哥 肥咗好多冇咁MK
其實你有邊隻字睇唔明
佢本身真係屌緊人拎日本老婆做唯一賣點
無講過拍片拍埋老婆係問題

係中間啲盲粉傳來傳去,簡化人地啲論點
頻道初期吸觀眾源同後期吸觀眾源其實都好大分別,最少Google Youtube計算法會經常排除少客嘅頻道,如果初期無觀眾,咁點發大來做?所以掌握流量密碼好重要。至於兩邊互相口賤,係佢地私人恩怨,我覺得佢地自已本人先感受到點解要互爆對方。

到而家恭子唔想上鏡,Andy接受;Mai對上鏡無所謂,繼續出現,我覺得兩邊都無問題。

另外,上面有人話大J為左Oreo喊係演戲,講得出呢句應該係無養貓狗或佢係冷血。
大J有咩係睇得順眼
啲剪接已經垃圾到唔想睇 咁多年都係咁
拍攝風格又一成不變

唔明點解上面會吹奏佢有料 多大brand搵佢合作就叫有料咩
sorry
講片質素
我buy andy多d
可能人多資源多掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞