其實andy哥同大j 有乜恩怨?

419 回覆
465 Like 18 Dislike
沙律錢?
之前大J同佢老婆生唔到仔都照拎嚟拍片
既然咁慘就唔好拎嚟消費啦
講真,Andy唔係靠viutv 咩古巨基有一集同佢拍野,真係唔識佢

以前都有追下佢啲片睇,而家講無了
成日Live 直播帶貨賣野,不了
扮女人
你睇下早幾年成班KOL去燒野食果條片, 你就唔會咁講
上面講得無錯, 大J同邊個無結怨

公道D, 大J就算推佢個日本老婆出黎做selling point其實無問題
而事實, 大J的確係好長一般時間, 尤其係拍淘寶開箱果時, 攞佢日本老婆出黎做笑點
記得當時佢訂閱都係十幾廿萬, 所以話當做上位踏腳石, 一定程度又無錯
連登最愛大J 唔屌得ga
搞咁多都生唔到
大J不嬲on9到冇朋友YouTube 除咗有個日藉老婆就冇嘢好拍
Andy係咪 日本買FK8果個
佢上位, 係當年佢係高登願意找數, 所以先開到個頭
之後稍為做起少少, 個心又雄左, 份人又囂S左, 同高登又反面

佢拍D片其實係好撚悶, 同埋有D求其
我記得有年去動漫節定電玩節撞過佢出event
台下觀眾目之所及, 印象中都係小學生(身高估計)

佢拍得稍為好既, 就係旅遊vlog, 其實佢而家都係賣情懷同日本情結
最好笑係早1-2年, 爭少少就可以晉身百萬ytber
果期見佢巴士廣告周圍走, 連登好多人笑鳩佢都未到百萬訂閱
轉型之後已經無睇 , 完全唔想睇條肥佬/另外個個
收皮又唔會, 但佢而家個訂閱數砍半就差不多
不過佢而家都轉左型, 賣香港情懷, 同日本情結
廣東話介紹日本既channel有定期更新既, 其實唔多
所以佢呢條水仲有排食
想問呢輯相仲有冇其他人
佢自己咪一撚樣,佢條條片都有佢老婆
之前又話Sunny坐喺梳化前面拍片,佢自己又坐
屎萊姆係可惜, 明顯係有人搞鳩佢
當年大J, 笑波子, andy呢班, 全部輸晒比屎萊姆
佢氣勢最盛果時, 搞聖誕party, 好多KOL都出席一齊玩

但屎家軍內部係咪真係咁埋, 我就話未必
開頭屎萊姆拍片都會返去合租studio邊玩邊拍
但中期就已經好少見佢出現係果個studio度

當年果班, 好似得返billy仲有穩定拍片, view數算係唔錯
有邊個唔反目丫
當年打機直播, 成日搵阿軒, 葉問, 秋本一齊
而家連打機台都改埋名
點解sunny出段咁既野都未比人拉
d 黃圈私鬥沒完沒了
你睇返大J近年拍果D片, 就知道大家個目標觀眾群係高度重叠
越嚟越唔好睇先係主因
回應大家沙律錢呀
搵黎睇啦
大J完美演繹呃完錢走佬
https://lih.kg/yLogaCX
#274 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
大j去到日本咪就用你哋傻仔比佢既錢起屋囉
好心大家自己搵多D資料啦,唔該!

自己搵下佢當年叫人買沙律個post先啦
需要幾多份沙律,再睇埋上面條link
入面D字有寫要眾籌幾多,有晒報道
自己計下數 唔好咁懶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞