STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 15

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
我估都係啲scavenger
啲人話個設計致敬grievous
比人一劍插心口都係
琴晚開左隻Sith warrior 劇情不過玩法師
隻game最過癮真係睇劇情同埋揀對話
個代入感勁重
Gameplay就講真 真係普通mmorpg咁樣打

Btw冇諗過個角色一黎就識得用force lightning
仲要招招都係
白卜廷都無佢用咁多閃電

Btw想問下d heroic任係咪會特別難打d
同埋sub左係咪會方便好多 依家行路行到就黎死
隻game對話好好笑,可以好gag
swtor其實亦比人戲稱space barbie
將角色同companion襯衫扮靚
所以有幾個server係出名人多玩RP, 不過好毒

lighting spec係招招都真係lighting ga
同堆而家嚟講lighting係最top dps 果幾個spec
不過要練熟下dps rotation先勁

heroic 等你拎到第一個companion後set佢做healer去打會舒服好多, 如果唔係你初期新手冇乜幾招好易死

D對話真係卡通片角色講咁
但有時就係咁先夠抵死 又可以疾9個master

等我玩耐d再去打heroic
琴日打到盡都仲差一條蟲先打得贏 跟住又要行過
btw, 唔記得講sub咗會有多quality of life improvement
可以即刻跑步跑快d, 但如果你忍到F2P其實都可以跑只不過好似要level15之後嘅事,mount要20lvl之後先有
但你啱啱新玩家我覺得冇乜必要sub, 因為sub嘅最大原因係組團或跟野團打大型副本(ops)/crafting賺錢方便而唔係quality of life嘅嘢
而打ops係起碼要75lv先入得去打,所以唔急
而你係story focus嘅話可以慢慢嚟,

https://www.illeva.com/swtor-story-order-and-solo-story-progression-chart/

哩度有個網係到2023目前為止story progression嘅先後次序, 可以跟住玩
Flashpoint (fp) 即係細型4人副本,唔使sub都打得,有d有solo mode, 有d一定要4人齊腳先夠打好似hammer station果d
你可以去group finder filter你想打嘅fp跟住排隊等
有啲對白真係好撚好笑 又可以esc出返去揀過
唔知有冇old news到,喺Google search Mandalorian Grogu會喺右下角,跟住tap佢佢會用force玩爛嗰search page
隻gorgu好低清
本身唔太對star wars有興趣,但最近試下開mandalorian season頭兩集睇覺得幾好睇 感覺就算唔知star wars個故仔當新故事睇都ok
睇開劇情/cinematography好嘅劇應該會鐘意mandalorian同Andor
條女都入咗坑
咁我決定遲d真係玩得長先sub

依家玩到去岩岩離開korriban
跟住有個任係叫我跟一個crewskill師傅
有冇咩推薦
舊正史
我諗你一定睇過戲4-6集架啦
就直接睇左舊索龍三部曲先
以前大家都會叫佢做7-9集
同埋記得睇書唔好睇漫畫 因為漫畫cut走太多位

另外其餘嘅作品我都想推薦下比你:

The Lando Calrissian Adventures
講lando同一部機械人嘅故仔 幾搞笑 同埋本野唔連戲
當獨立睇都得

The Courtship of Princess Leia
星戰史上愛情元素最好睇嘅一本
同埋本野引出兩個元素
一個係Hapan
另一個就係Nightsisters

X-Wing
喺新共時期嘅小人物視點出發
如果想睇軍事出發 依本會比較易入口

The New Jedi Order
新共時期最重要嘅一本
因為有一場最轟烈嘅戰役:Yuuzhan Vong
篇幅極長 建議必睇同留到最後睇

Legacy of the Force
依本係接住樓上嗰本
Yuuzhan Vong戰役後 嘅後續作品
依本野係引入左前傳嘅情節
同上本一樣 唔輕鬆 睇完上本先好睇

上面啲書我都幫你計時期排曬時序
有興趣得閒可以睇下 有排你睇
睇你講先知
多謝告知 幾Fun
又星期三
失望星期三
我開錯左Andor黎睇?
到底bb幾時先肯講返emperor
套劇都就撚快完 睇到好無癮
一啖砂糖幾啖屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞