STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 15

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
尋日disney係SXSW展示真正可以retractable嘅lightsaber

希望唔會又galaxy edge或佢間19 RP酒店限定

https://youtube.com/shorts/ZpiyjFaZh-Q?feature=share
有冇人玩過swtor
想入坑
想睇小說
想問下有無入坑簡介?
好似好多條線咁
唔等埋remake?
兩年黎得一條trailer
Btw個remake唔係kotor 咩
我係想試下online 果隻
指MMORPG果隻?
raid咗幾年, 但已經退咗坑2年, raid group 太chur
我自己都撈亂咗自膠
我應該只會係輕鬆玩
上YouTube睇到人玩d對話選項幾過癮
如果唔追求achievement或有d in-game raid限定gear/ mount
hea玩會好正反正免費, vanilla 頭1-50 lv 8職免費嘅故事全部都唔同, 仲要全部full story voice acting
60-80之後DLC等你玩透哂8職故事先再諗比唔比錢sub一個月啦

Imperial agent故事寫得公認最好, 睇完andor應該會有d代入感
Jedi Knight係傳統kotor路線, 有人認為係kotor2 後正統繼承
Sith warrior係個人最鐘意,亦正亦邪
bounty hunter而家順住mando個勢比你理解下mandalorian嘅生活文化
smuggler故事好playful同好好笑, han solo type故事

sith inquisitor, jedi consular同 trooper係公認故事最無聊同最悶
SI係偏向學術研究, 如果對古代sith art lore有興趣應該唔會覺得悶
JC個人覺得最悶最差, 周圍走純粹玩外交手段
Trooper就...傳統軍人故事, 唔係太差, 只係係SW世界入面冇乜特色

玩哂上面8職故事都分分鐘要起碼半年至一年時間
多謝Ching比咁多資訊
今晚收工再研究下
本身想玩force lightning但見你咁講又好似無咩feel
佢而家改咗系統,唔再綁定故事同職業
所以你可以係jedi故事但職業可以係玩lighting

但你唔可以玩mando但本職係lighting
基本上8職業係分開force user同tech user
force user唔可以同tech user,反之亦然
但佢地可以各自互換
要新定舊正史
順便問埋
因為有睇過下 對雙劍 force choke同force lightning都有d興趣
但係咪呢d野都分別綁死左落唔同職 無得一個角色玩哂
跟住又見到有樣野叫legacy同heroic moment
但呢d係咪for玩幾個角色既人先有用
如果係指普通打怪技能, force choke係綁死係sith warrior職業, inquisitor冇force choke, 但會有lighting去stun人
講到尾都係MMORPG, 其實兩者都係stun ability去拖怪/ PVP, 只係animation唔同
如果係講劇情故事動畫, 應該不限, 只要有哩個對話option比你揀就揀

heroic moment哩樣嘢, 你每次玩各個故事到act 3就會unlock果個故事character嘅特色legacy ability, 之後你可以係其他角色用
好似你玩到Inquisitor玩到act 3, 咁你可以係bounty hunter到用佢果招legacy lighting
但heroic moment有限時有cooldown, 好似每次active都只可以用2次左右
跟住應該會有10分鐘cooldown
通常留住打大boss先用
哲學問題
如果anakin 唔撚鳩跳落去obi wan
咁樣咪唔會殘廢
唔跳就係喺原地對峙 obi wan都係有high ground 一下force push 都係火燒ani
所以係咪要將Ani鳩跳突顯佢嘅衝動性格
you underestimate my power
啲電單車好7
Show左幾年都未出倒
我都有玩過 主線最長玩到eternal empire個兩段expansion pack劇情完咗 好似去到alliance開始嗰度
遊戲性同以前嗰啲mmorpg一樣 冇乜技術可言 仲有啲悶 睇個人喜好
除非你後期玩到想打raid

但劇情真係好睇嘅 你可以上網睇下邊幾個class嘅故事啱你 我私心sith warrior同 imperial agent
Imperial agent用chiss玩有feel啲
尤其如果係雙倍經驗 你可以直情當劇情單機game玩
有雙經活動 做主線都夠你升夠level推劇情

隻game好在無論你鐘意mmorpg組團刷副本
定係Sw fans/rpg fans純睇劇情都啱玩
好似我咁 唔鐘意重複打副本刷嘢 都唔會影響我玩主線
當然主線好多任務都係mmorpg式殺幾多怪同執嘢交任 但個劇情吸引到我玩落去
Bananakin Skywalker
廢特之輸 係咁上下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞