人中之龍 維新 極 討論區(2)

645 回覆
1 Like 3 Dislike
桐生一馬先係人中之龍
真島都可以
回合制好柒悶
木村1還好 俾人感覺都有人中味 打鬥成份多啲

2真係...好多資源去哂學校 同埋堆學會支線唔好玩
學校支線都係掛名塞mini games入去

我個人幾like呢個做法,正如極1入風化島都做自己故事串連,當係有一個side story睇

不過我認同木村2個校園群像劇太長,根本有D濫竽充數
個人黎講人中係啱打交多D,例如gta同rdr,應該無乜人想轉做回合制rpg
但好多傻仔吹奏人中7
我兩邊 RPG/拳拳到肉 都無所謂,最緊要唔好變到 審判2亞門 咁,完全係超能力大戰......可能Sega想賣多啲仙藥包。
睇片有人測試木村EX HARD 難度啪藥打亞門十三
真係可以秒殺
如果玩到咁就無乜癮,變左啪藥大戰。

話時話,今年應該出人龍7外傳?女優都選完 (點解無涼森)
我好支持回合制

回合制只係悶
但人中本來個戰鬥就 又攰又悶
唔覺
極2同6個戰鬥係垃圾黎, 呢個公認左
人中7轉RPG肯定係考量過

Steam依家仲係壓倒性好評, 其實大家算受落
見半價而家先入坑,黃金槍係咪nerf咗唔使買?
想問下人中 7 第 9 章打難波同嗰條射槍佬點過?已經每人 Lv 25,都比佢秒
啱啱先爆好耐無玩過一集係想盡快爆咗佢算數嘅龍如個主線老撚土懶係有陰謀咁到最後都係大直路完全無驚喜,劇情表現又老土d 人死個陣一d 感覺都無淨係覺得好鳩
支線直頭歷代最差有成十幾廿個都係叫你不停比嘢比人升好感就算,仲要每次淨係可以比一件嘢要再load 過先可以再繼續
個隊士系統亂鳩咁嚟擺d vtuber 入去明治度做乜鳩個迷宮又hea 又悶
抽獎派菜d UI 極差要你不停重複噤制load 畫面浪費時間,十足d ps3年代game 咁,煮個飯要每次玩game 先煮到一份唔可以煮完一次就直接整出嚟
因為真係ps3 年代既game 黎
重製唔係就係將d 系統都upgrade埋咩話晒都賣4舊水
哩次重製個意思係將成隻GAME 由龍STUDIO 自己既舊ENGINE PORT過去UNREAL
唔單止冇upgrade
有啲位仲差過舊版
用把1000攻嘅刀
打地下城啲兵十幾廿下都唔死
個地下城玩咗陣就覺得完全係浪費時間棄咗成隻game 好多位都好求其除咗明治個設定之外都無咩可取之處d評分仲咁高
傷心,steam買左維新極,裝完開都開唔到一路得黑畫面,重裝都唔得,之後試埋pc xbox都係黑畫面,唯有refund
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞