人中之龍 維新 極 討論區(2)

645 回覆
1 Like 3 Dislike
經驗包,用黎升級守備型隊員
點解我覺得赤手空拳係單挑好用過一刀
掃雜魚就一定亂舞同槍贏硬
但有咩可能徒手勁過攞刀
呢集用刀個判定好奇怪
d極又難出
真係不如瘋狂用徒手化勁好過
判定又大 又有霸體
因為一刀真係好高攻
徒身打到天光都未打完, 除左想玩下化勁同虎落, 真係無咩理由要玩徒手
人0對比返每一代都真係覺得好好玩
舊人龍引擎ge顛峰, 戰鬥都係最好玩 , 反而新人龍引擎都做唔到嗰隻效果
最簡單ge追地攻擊, 維新做到成pat屎咁,
玩完人中0
諗緊玩木村2(而家半價) 定 維新(新出) 定 跳去極2(未玩極1) 好
我會建議先玩曬成條人中線, 不過極2, 3代同6代勁難入口,
木村2會有來至人中7 ge小彩蛋, 有玩的話會覺得好好笑

維新獨立故事幾時玩都無問題, 不過入面好多角色個樣都係重用
玩完人中線再返兜玩維新會好有親切感
極1 極2 可以將敵人當波咁踢
極1同0用同一個系統好似唔得 極2, 6同人中木村1, 2用新人龍引擎就可以當波踢, 其中6代D人懷疑無物理系統tim
人中木村開始無咁誇張, 不過物理系統都係鳩鳩地
玩咗兩個星期,更新咗先知原來賽雞有bug可以刷錢,我仲用sl方法刷,好彩打真田關仲多錢
下我話徒手好過一刀喎
我求其化勁駁一下極都無1/3條血
我咪講因為一刀真係好高攻, 化勁極都唔夠一把刀劈幾下快
而且一刀二轉之後攻速快好多, 除左真係手痕想用化勁同虎落之外, 佢效率無一刀咁快
賽雞bug係咪1.05之後無咗?
係 我試過del game再load都無用 佢會叫你upgrade返去最新version
好彩要錢打地下城火槍關賣武器仲快,順便刷埋二連印及德
有冇人知爆機片尾係咩歌?
你係咪唔識用??
其實一刀版打虎判定易過徒手版,而且係範圍攻擊
我都無用過虎落
集集人中你屈反擊技都係易到傻
呢集化勁咁易
求其化勁一套都千幾

一刀d極好難出而且佢普通攻擊判定好窄
想問400個隊士同白金獎杯有冇關??
冇我唔刷啦啲下級隊士抽極都重覆嘅

佢個list又亂,成日唔覺意拎啲冇重覆黎做肥料
玩完0 玩極1
開頭好悶咁
0係系列顛峰,無得咁比
不過1係比較平淡,2好d
玩左唔係好耐,想問洗印即係點?一把武升級去另一把武個陣冇出印既話係咪sl 幾多次都唔會出?如果係咁既話刷印好食資源邊有咁多資源整咁多把武
同埋今集杏南個度係咪痴撚線想睇下咸野又要鬥酒又猜拳最後仲要避字,以前比錢睇咸帶或者落酒吧飲酒溝女咪好地地
唔係隨機,有固定頻率

例: 用銀槌做 大保丸,做到第7把出印,即刻load 番save,再做到第6把save,下次做武器就必定出印,轉武器都得。

刷印要大量銀槌,不能中途轉鐵/銅槌,一轉不同槌,頻率就會變。
我睇網上既片算,高難度既超難玩

今集人中之龍要白金太花時間,我打完亞門就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞