[10月足球新番]《BLUE LOCK 藍色監獄》2

677 回覆
14 Like 6 Dislike
其實黑名呢啲甘心做sup嘅係BL算on9定醒目
放棄咗自己入球機會striker失格
但跟啱大佬嘅話都幾多機會上場
同玲王一樣,夠勁咪可以好似玲王咁可以拎到靚報價,佢自己都講左話為左上場先跟潔
我冇睇波你呢啲睇過下世界盃既忽然撚學人講波
on 9 森保一, 些路迪雙子星,古橋,𣄃手唔選,中鋒大B又唔選, 場場排9陣扮戰術大師,但又比佢扑中, 但打戰術差唔多或死守佢就唔work , 例如打哥斯達尼加
佢有心結姐, 大重視人地期望,烏已經開解咗佢, 下場打烏就要來個了結

BTW, 佢同烏都好似係Osaka Gamba 青年軍
堂安律
其實黑名同羊係咪差唔多類型
都係邊路傳波做配合
其實blue lock 目的係想煉1個超級前鋒,定係煉1隊超進攻型球隊🤷‍♂️
初初又話唔入波就冇作為前鋒嘅價值
依家新英雄大戰又叫大家發掘吓自己喺其他位置嘅價值
(即係黑名呢啲世界仔,第一時間走去奶潔狗, 然後連續兩場有正選 / sexy football 為咗有得出場甘心踢防中做dirty work)
定係唔理踢咩位置,只要入到波就係「前鋒」

另外玲王心底根本就係一個連登死毒撚
比女神拋棄完之後,都係要死跟喺女神身邊(一齊入漫城)
啱啱先話要自己上進(靠自己入波),女神同佢講句野就心甘命抵返去做兵
亞軍庭唔多用地面屠夫
用Romero 多

日本不嬲缺三個位
射手/中鋒
中堅
龍門
雪村話晒都做過top 5
1 on 1 (自稱)最強
又識射落葉球
仲可以做model
二子同我牙丸

都算轉職成功

仲有個咩咩美斯未出過場 唔知係咪伏線
玲王好似係因為英超市場價值高,所以先㨂英格蘭,而凪好似係因為佢鐘意個個球星踢英超先揀同一隊,故事需要喇

其實玲王根本係成套漫畫嘅天花板,而家有埋進攻意識,copy 招數, 同meta vision 根本就屈機, 雖然話佢copy 只係99% , 但只要時間耐d, 將佢fine tune 到符合自己身體質數出到嘅招, 就可發揮超過100%

而家定型做前鋒基本得返凪,國王,士道同國神, Rin 同潔似輔鋒或攻中多d
應該似勁人, 2nd stage 時馬狼個隊三個人有青森小花, 馬狼個人入咗4球但倒輸5 球, 人地要咗青森小花但無揀馬狼
單刀佬咪解釋左人地覺得馬狼亂咁嚟會破壞隊波平衡所以先簡左青森美斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞