[10月足球新番]《BLUE LOCK 藍色監獄》2

677 回覆
14 Like 6 Dislike
老實講BLUE LOCK 冇足球小將咁誇張既, 起碼唔會有猛虎射球射爛牆但之後D龍門用手接都冇事.
但如果最真實既足球漫畫應該係我們的足球場, 但人氣好似唔係咁高, 可能畫風唔夠吸引?
足球風雲都係少誇, 但都係出賣年齡系列.
連續睇都還好, 一追到左變左續個星期睇唔知點解有D悶
同埋開始FEEL到重覆, 係咁心裡獨白....點呀, 諗到D咩呀, 開左天眼未呀....
唔好意思只係睇咗兩集動畫想問下大家
吉良涼介而家新漫畫有冇出返嚟
blue Lock係表現得誇張姐 但唔係做唔到
相反黑子嗰d就真係做唔到喇
冰室招射兩次波 笑撚到甩牙
對唔住,全場11人都係本身踢前鋒,之後改成,我覺得對其他位置太唔專重。
其實個初段可以寫得長D,去到揀國家隊嗰段我睇唔到落去。
小朋友細個第一次踢波
緊係想做前鋒想入波
咁11個前鋒同隊落到場就要有人踢其他位
套嘢一開頭已經話勁嘅前鋒創造咗現代足球同其他位置
同埋個個都係因為發掘到其他潛能先擺其他位
配合埋套嘢養世一前鋒個主題
其實咁先係正常
佢隻game 其實係咪無人玩
美斯都成日做嗰啲停波啦 呢套根本寫實漫嚟
潔果招唔係窩利,係一掂到波唔做任何調整就直接射波
只係咁岩佢有幾次都係靠窩利咁踢出黎
https://youtu.be/eRsfVOmyEpk

好似雲佩斯咁樣
唔駛控波第一腳就ban 埋去
咁唔係即係窩利咩?
睇吓個波有冇落過地掛
通常都係「球不著地 窩利抽射」

我嘅理解係潔嘅direct shoot 嘅重點係第一時間/唔控波就直接射波,等佢可以喺防守球員黎到/反應之前完成射門
睇完呢集我忍唔住講返句

我係咪睇緊h漫

足球NTR,止嘅對白根本係條女比帽人戴,試過大撚返唔到轉頭
Nagi以成為潔哥的形狀
對唔住玲王,我已經唔可以冇咗呢種快感你比唔到我,我只可以咁,鬼叫你唔夠佢好波咩,你當我只可以係咁嘅人。

好肯定作者有代入去
頭毛都染埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞