[10月足球新番]《BLUE LOCK 藍色監獄》2

677 回覆
14 Like 6 Dislike
真係夠班踢前鋒既 得止 國王同士道 國神次一班
打翼有千切 神樂
Rin 潔 根本應該中場黎
後防愛空

好似知仲有邊啲世界十一傑
前鋒凱撒 中場冴 後防意甲個王牌殺手
冴到依家都未係好睇到個統治力

Btw 套野好多角色定位重複
凱撒係最強 之後到rin 再到潔 再到二子
有潔 基本上其他果啲會慢慢冇晒機會
就好似火影小李一開始係威係勢 但疾風傳 要讓路比同style 既凱 因為只會變路人
仆街,前幾日你條仆街鋤dee 係咪做我上家?係咪鍘住晒,搞到我結唔到
*係咁鍘
玩咁多場點記得😂
同埋鋤Dee緊係鋤下家,定劣黎架嘛
要咁基先好睇,特別係 nagi 同玲王,仲有國王配 潔
基唔係問題 對白太中二反而先係問題
潔一下過咗二子+愛空? 會唔會勁得太多
"夠班" 呢個term 未必形容晒
應該話發揮最大威力的位置
其他人唔係前鋒
你餵波餵到比呢班友的必殺位置 一樣入到
前提係必殺位置有大有細

而家凱撒/潔/凜係最勁
基本1on1對其他唔識神預測的人贏九成
但同樣的能力 既然唔會11人都係作地level
佢地做中場攻防都參與先係最大威力
餵比其他人入波的機會更多
[member]前鋒來講,而家國神硬件數值一定係最勁,但缺點係一定要人喂波比佢搶點, 或者自已遠射但唔可自已揾食,如果同潔狗好返有合作,同士道應有得打, 呢筆數點都要找[/member]
同佢一隊好難夾
佢搶潔波啫,平時人地俾波佢咪冇問題
套野就係唔鼓吹人傳波
唔好用現實足球角度睇應該好啲
雪糕筒
呢套野係推祟利己主義,一人足球
唔係依家足球主流既以整體性為主
唔係唔傳波 係用自己既能力帶起成個進攻線
好似rin 潔果啲成日都傳波 但佢地係要令到成隊波圍住佢轉 就算打配合都係要有自己得分既能力同慾望
令到成個進攻更加有威脅
好似第一場x隊打z隊
本身係22條友為自己爭波 但國王用自身能力令成隊波合作 結果就變左一條team
作者應該係想咁 其實都關現實事姐 佢都想日本出返一個可以有單人作戰搵食既世界級前鋒
再配合日本傳統組織力 就真係勁
不過漫畫好似仲遠 香川同本田直接比人串廢 都冇拎過世界盃 不過作者問過好多人既
同馬狼BB一隊先正
傳個波比佢自己搞掂,打901
不嬲日本係亞洲出名傳波同組織 韓國打體力戰
你識唔識只係佢地冇西班牙咁超班既技術 搞到身體蝕晒 佢地傳波唔會差
One for all, all for one 真係日本嘅縮影
淨係打到單箭頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞