蔡天鳳老公譚仔米線太子爺,蔡天鳳父母完全冇露面?

279 回覆
47 Like 617 Dislike
又話有錢人,公司名都出唔到個
我地孤陋寡聞
五哥緊係唔出得名啦,隨時根苗正紅,比人知要個女走資香港點算?
你而家已經假定曬所有野
你假定埋死者一早就知鄺家
全家係危險人物
你所講嘅危險人物
係2個孫嘅老豆同爺爺
你好似完全無視左呢一點
就算鄺家幾痴線
唔念親情都好
佢地都唔會攪果2個搖錢樹
再者,你係咁講失業
姓鄺全家都靠死者養
咁失業好大問題嗎?
仲有年中大把人破產啦
卓悅全家都破產
咁又點?佢地咪又一樣風流快活
至於比華利山果單野你都拉埋呢黎講
果單好明顯係天仙局啦
背後一定仲有大boss
不過你一定叫我搵後面大boss出黎
最後死者屋企係大陸做生意
咁撚有錢唔通話埋畀你聽
佢地係邊間公司
之後等稅局查有無漏稅咩?
應該係啲有錢friend到收緊料
應該有大粒花生我估
大佬,個前夫做詐騙被人拉果時係已婚架喎
條女點會唔知

2016年條女先再嫁譚仔,
前奶奶2016年破產
之後打本俾大伯做生意,
點會唔知佢平時無業

【時事台】蔡天鳳單野證明左一個人有左錢係可以洗白成個人
https://forum.hkgolden.com/thread/7665791/page/1

話時話又係喎
不過星期六日可能休息
你所講嘅危險人物
係2個孫嘅老豆同爺爺
你好似完全無視左呢一點
就算鄺家幾痴線
唔念親情都好
佢地都唔會攪果2個搖錢樹
再者,你係咁講失業
姓鄺全家都靠死者養
咁失業好大問題嗎?
仲有年中大把人破產啦
卓悅全家都破產
咁又點?佢地咪又一樣風流快活
至於比華利山果單野你都拉埋呢黎講
果單好明顯係天仙局啦
背後一定仲有大boss

問題係你話條女娘家都係有錢人
咁有錢人點可能俾啲仔女俾啲三教九流嘅人湊
自己湊返唔好,又有錢可以請工人照顧

點都好過交俾詐騙犯+強姦犯同破產前奶奶啦
咪同啲好爸爸死咗一樣 不嬲都無人信
成單案匪夷所思,也有好多唔合情理之處,其實有冇人覺得可能係插贓嫁禍? 本案與譚家那邊真係無關?
土共mon住, 一出即割9菜
我覺得facts speak louder than rumours,果篇警察係個參考,但買賣樓紀錄、破產、詐騙等既時間線係最有力
睇五姐抖音
你地呢啲
咪撚扮神探啦,你呢d低層垃圾
唔好諗多啦 做人簡單味就算啦。。。
咁多陰謀論咩... 人都走左 唯一可以做就係照顧下一代
疑點:
1. 點解媳婦唔見,係奶奶報警?
2. 奶奶每日都會同媳婦見面?定係媳婦每日要同奶奶報到?
3. 五哥都係傳統家族,點解會接受到呢種唔清唔楚的關係?網上仲傳聞會成日一齊去玩
4. 一個家庭,會唔會為咗幾千萬拖全家落水坐終身?
好多理由唔露面喎,屋企淨係要處理後事都唔得閒
又能怕見人,平時最出名既三哥又有幾可見人?
仲有呢單野無啦啦咁多人出黎吹水話蔡氏乜乜物物,當中有好多內幕咁,咁背後既梗係唔想有人講多錯多,唔出聲就最好
咩無人信,就算假到咁而家都已經有九成香港人信晒
呢d叫有情有義啊
唔好駁啊,一駁比人屌冷血
問題係相反,唔係佢哋唔出嚟講,而係傳媒唔去報;正常咁大單案,死者同兇手身份曝光,佢哋作為同學,咁,佢哋中學大學邊度讀?中學都外國讀?
算把啦,香港人已經信晒d打手鳩吹,吹到呢d叫有情有義都講得出。
明知成家有問題仲無限揼水佢地去湊仔...haha
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞