蔡天鳳老公譚仔米線太子爺,蔡天鳳父母完全冇露面?

279 回覆
47 Like 617 Dislike
無論講啲咩都會俾人帶風向同猜疑,特別要上晒新聞依啲
咁不如靜靜哋背後做事推進個調查
關咩事
以前被殺果啲資料照出紙

如果係有錢人,通常都會講下基本背景
豹生豹太相關討論 2

前言不對後語
一開始接受01訪者話死者係有錢女,
之後東張訪問又改口話一般人

其他資訊 2
問題係正常人如果真係錫仔女,會湊番仔女番娘家顧,而唔係交俾罪犯
咁佢亞媽做咩要吹水
唔係呀
識人屋企都係開大排檔讀國際學校

睇吓你係咪想自己慳埋比哂細路,定所有支出都要proportional
可能賺6萬比4萬個仔咁,平時自己食茶記衫都唔買多件
唔係你想像中產日日去酒店食飯買名牌

不過我都想講譚家唔係出身富貴人家,啲錢咁辛苦搵返嚟
我唔係幾信佢哋咁樣科水比鄺家7年,講緊有求必應,無層豪宅都有大量名牌 又可以搞生意包二奶
當有人話覺得係Abby呃譚家嘅錢供養鄺家係真
講緊佢老母五姐呀

但睇返樓上舊登分析
一切都解得通
即係唔係本身大戶人家,係突然有錢
可能條命受唔起
仲要叫個名做"天鳳"...
每次聽黃膠話:
"以前有蘋果,而家無蘋果
無"良心"傳媒肯報啦"

都覺得好撚哽耳
重有又講到大家好熟,總之奇奇怪怪。我諗譚家屋企本身有人同佢地有『野』攪(可能洗錢之類)
開大排就係窮?做飲食不嬲都好發
不知幾大陸真有錢佬畀自己仔女讀哈羅
深層政府做緊野
死左個女係咪要出黎比兒登仔由頭到腳點評一次先唔算有可疑
10歲就識喎
點會係譚少?

佢老母擺明吹水啦
點大方都唔會咁做囉
Abby問譚家拎錢都要理由掛
啲錢去咗邊又唔過問喇喎?

豪宅7200萬full pay
居屋200萬 full pay
錶 400萬
現金50萬
雞蛋仔生意 100萬
前夫老豆經常豪氣地一晚駛幾十萬請客,租屋養情婦

每個月請司機、工人、生活雜費、大量名牌,大佬成日去staycation出去飲酒開party social ,呢啲細數我都多到計唔到

前前後後無一億都9千萬
前夫填屎忽都係呃到500萬咋

你同我講譚家咁嘅出身會肯送錢人駛?譚老先生本人都無咁高調啦

有勾當洗黑錢???

你話前警長識毒販,前夫經常坐船返大陸賣白粉我就信
佢話譚仔窮呀嘛
開大排檔咪差唔多level,我係講緊佢哋有錢喎
但就算父母無錢都可以駛哂啲錢落仔女身上
唔係窮撚就係廢老
盤十幾億 未計落之前生意累積賺嘅錢同投資資產wor
底肯定比你想像中厚
反而abby吹到咁大無人八到佢屋企搞咩做咩生意
講到有錢到咁點會完全check唔到底
咁做有咩意義
七千萬豪宅當自己投資啫有唔係送俾鄺家
俾佢地住住先咋
落佢名又好只要證明到佢地出錢都拎得翻
至於其他洗費對於佢地嚟講到係散紙啫可能
雖然我都唔明譚家點解同個女人前夫一家咁多聯絡
有咩益處,佢要用咩去換前夫一家冒險殺人? 唔驚比前夫一家爆出嚟? 弱智樓主
投資做乜要落佢名
你哋講到譚家咁有錢,有咁多物業
投資仲要搵個外人慳稅?

散紙還散紙,有能力過奢華生活無問題
但係譚老先生自己都唔會高調炫富啦
你要明白佢係上一代人,啲錢係辛苦咗幾十年先有,就算投資有道賺到錢,都唔會益外人囉

佢哋連註冊都無做都已經證明咗佢哋孤寒啦有戒心啦

仲有啲錢係個老竇,有幾多錢會分比個仔呀,分分鐘都係搞個trust fund每個月有零用錢咋

根本啲錢無可能係譚仔出

至於點解咁friend我覺得係因為幾個孫
Abby同譚仔一齊時兩個細路一個3歲一個1歲
譚家practically湊大兩個,當埋佢哋係孫
你哋可以繼續幻想Abby/譚家有不法勾當
但係睇相我就只係見到譚家一家出去玩、過生日、過時過節都會預埋前夫兩個細路,真係視如己出,會攬住影合照

鄺家一家本身想癡啲咩呃啲咩我就唔知,可能下緊一盤大棋
就好似啲好煩嘅親戚你一定要應酬咁
但譚家真係無義務幫人湊仔,我相信係發自內心,就算錫個孫大可以開trust fund比佢哋層樓落佢哋名,唔需要經前老爺,依個多數係Abby嘅決定

而譚仔管唔到Abby係因為啲錢唔係佢嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞