坐日本回程機番香港有感

697 回覆
2403 Like 1387 Dislike
唔放地下又係常見問題
Hand carry講明一件大放行李架 一個手袋大細就放櫈底
但d人全部都放晒行李架 結果就爆晒
最難頂好多人好似頭幾個回覆d連登仔咁 冇品德仲惡人先告狀
係。唯一解決只有壓爛佢地啲野。
好聲好氣同佢地講佢地覺你on9自己唔早啲排除。
搵空姐搞佢地仲摺摺聲覺得你麻撚煩玩鳩空姐。
只有強行塞上去塞到佢地啲野爛左佢地先知咁樣唔work先知下次唔好。就算塞唔爛,都要塞到佢地啲野去最入邊最難拎,等佢地落機時要遲過自己先拎到出黎。
屌又點 識聽既就扮唔識聽
你吹佢唔漲
唔係第一日嘅事,少去旅行個啲每次一出去必定大包細包帶返香港
好撚型
所以回程盡量早排隊

等行李果個真係cls 所有人塞晒係線內
未出晒都唔識拉開少少位比人
我次次去日本都買生果
照放入喼寄倉一樣無事
有咩唔壓得
成班乞衣仔 個post咁都成千負評
你係乞衣仔?
乞衣發現
又係 cx 見最多,好多都覺得全世界得佢自已,係都要連人帶車楝向黃線入面,廢老嗰 d 都算啦,唔少後生既都係一樣。
香港人係好心急 特別上一輩
我成日都要拉住兩老
同佢地唔駛迫 無人拎你
上個禮拜搭ANA都冇問題
唔怪得之咁多人搶住排隊上機
今年坐左4次飛機
次次都未夠鐘就一堆人開始排隊
我就次次都見件隊得番2,3個先行埋去
撘過歐洲機 一人多地勤有幫行李加紙帶
寫明尼件行李係under seat
咁樣安排會好好多
XG人不嬲都係咁架啦 骨子裏同支那人無分別
真係唔明
呢幾年香港已經買到好多日本嘢唔洗等旅行先有得買
仲要唔係廉航而係搭ANA已經包2件行李寄艙
都仲要hand carry一gip一背囊+tax free
到底佢地點拎去機場
窗口位得我一個坐,但我上機已經擺唔到自己果格
好彩前面都係得一個人,可以同佢一齊擺
前日返黎啲人真係每人拎3袋 跟住一上機就吵話冇位 食花生好正
CX客好定UO好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞