坐日本回程機番香港有感

697 回覆
2403 Like 1387 Dislike
講就完美
次次做都係成村人等條友執返幾個字先到下個
仲要返香港係每4-5個人就有1個要咁執
我封樓主做頂級日本旅行王
佢有實力有質素比日本人更日本人
我記得以前係英國坐ryanair, 真係會咁做 又要大家度SIZE同磅重,講真人地度就係道理,唔度就係人情

不過有時唔係想慳寄倉,係過完海關係duty free買野個陣係好易買爆
內陸機廉航真係靠行李賺錢 uo可以參考下
乘客過量行李真係對其他乘客唔公平 你有得擺人哋冇得放
真係唔明香港人有咩資格嫌棄大陸人,根本就一撚樣,自己衰仲要聲大大屌返人轉頭
你睇下呢個post 啲回應
好多都話頭頂比人擺左就屌鬼

但好多時都係佢自己嗰格又比另一條友擺左或者根本頭頂無行李架
一樣有
不過比例上冇咁多
上個月搭回程都有人亂塞行李
明明頭頂都有個櫃係要塞入人地個櫃度
兩個都有人用,應該兩個都啱
所以UO 都唔係好廉

如果佢下下都揸正我諗部機唔洗飛
過完海關買幾多嘢,呢啲自己控制到啦
飛機坐位上面嘅行利箱,不嬲都唔係跟坐位,第一次坐飛機?
(離題) 樓主知道自己前世有冇食過士多啤梨
其實都係既, 但UO唔學下其他外國LCC 邊有可能人人都咁乖話7KG就真係7KG
尼啲flight一定係排先上機
一係就同空姐吹下水,話佢地辛苦曬,再講無位擺,請去幫手放去cabin crew啲位置
一係揀odd hours flight

最慘係自己明明守規矩,點知上機自己頭頂已經比人霸哂,變相自己又要放去另外啲人既頭頂
又係呢D on9仔, 雖然網上講得幾凶狠都無問題, 但都要用腦諗下先講啦
咁大堆行李, 又無得畫位, 你點知人地有無超咗, 隨便指一件就屌人, 呢D人唔廢, 但係on9同7囉
本國有唔駛搭飛機買
褸最仆街,我 b trip 見到一定係一個gip 就咁車係上面,理得佢死

Canadian goose 啊啦,moncler 啊啦🤣
試過去台中去程都打爆晒行李架,遲上機嗰班要臨時拎去寄艙
所以日本回程不意外啦
你未見過台灣uncle auntie 團咋🤣🤣
個頭架有幾大呀, 你自己果排得果2-3個問下有幾難
有次我又係比個空少係我面前放自己野係我頭頂個架, 我放果下佢話無位, 我大大聲同佢後面個空姐講: "你個同事放左自己野係我個頭櫃度, 跟住話無位, 點攪呀?!"
最後咪又係死死氣開櫃放我D野上去。
我個袋20L咁細咁都放唔到我屌到佢上天花板TIM呀
下?
登機喼得20吋, 點樣勁大個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞