坐日本回程機番香港有感

697 回覆
2403 Like 1387 Dislike
可能屌左幾年都無人理佢地
無人管自己就唔識節制
香港人永遠都係方便自己麻煩人地,因為香港做唔到,所以唯有去日本感受唔麻煩人嘅文化,但係骨子裏都係改唔到
隔黎post話UO空姐度行李影相就個個鬧樓主超重
但呢個posthard carry超曬體積就完全相反
連登仔好難捉摸
頭幾個回覆既重要性
香港人本質就係仆街
你早D上機咪一撚樣 , 50步笑百步
結論:連登仔唔會帶大背囊但係會貪平幾十蚊買好多生果
邊度睇到樓主都買左好大件hard carry霸晒d位
搭Skyliner入成田嗰下已經當返咗香港
d人唔會跟架 到入唔到就嘈
空姐唔係會將啲bb車另外安置既咩
講到爆size 霸人位好岩咁
你個名
如果見有日本航班喺行李架滴啲紅色汁落嚟,我會返嚟留言問係咪你做嘅
大機就係, 之前同過啲BB 仔去過, 去到閘口啲BB 車會拎去第二個位
之後去到香港閘口就比返部車

細機就唔知, 可能無得擺都唔定, 要自己隊上去行李架
大把乞兒唔買寄倉位/買20kg但拎勁多hand carry上機,唔好話腥唔腥港人,本身港燦都大把賤種
爆size 雖然係仆街
但航空公司又真係無講你頭頂嗰個行李架係屬於你
因為好多飛機實際都係對唔到頭頂

例如國泰A350 機尾係無行李架, 有柒頭唔信一野扯爆部機
講咗就算喺限額以 即係未「爆」
咁呢d就係uo自己跟唔捉啫

疫情之前坐 hk airline
喺閘口個日本地勤直頭係捉住個大陸女人,逼佢要執返做兩件hand carry,唔係唔俾上
個女人一路屌一路執
通常頭尾住同一間酒店(記住問定酒店可唔可以keep)咁中間可以輕便啲。
有幾無助呀毒撚 比人恰唔識出聲?
屌得幾多個 每日咁多港台韓航班
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞