抵制城大聯署:你不是乳牛,何須飲他媽的奶?

347 回覆
51 Like 732 Dislike
一點也不膩
樓主 我支持你
我飲 紅茶加珍珠不行嗎
預言一下 奶唔係重點引入牛係重點,之後就到本地牛隻供應

記住香港係無本地牛只有本地加工牛
秒咗
可能樓主以為啲大陸農場好人道 唔會殺牛
你買佢啲嘢飲咪即係支持緊一間同你理念背道而馳嘅飲品店
而家講飲你老母啲奶呀
唔係食你老母啲肉
你都九唔撚搭八既
唔通你什麼也不吃空氣也不要了

可燃燒生物
咁你咪send出黎睇囉
人地又唔係串你咁撚樣態度答
on9 依家係講緊虐待牛鳩
欣賞你嘅勇氣
但你嘅大愛係咪會應用落所有動物身上?
包括雞鴨鵝八爪魚。
如果唔包括,你只係偽善

另外馬會係仆街,但佢仆街落啲馬度,但救咗好多你嘅同類。
關城大人咩事,佢哋企喺時光隧道派傳單渣係城大人一早拍卡入咗校內抗議啦,使鬼特登企喺主要出入口派傳單
懷疑樓主假膠
第一個問題 yes

2nd question : we are talking about the biosphere, climate change, and animal welfare, NOT HONG KONG DEVELOPMENT
關咩事. 而家係機構仆街. 你搞9個機構係讚成.
屌你你唔係牛就唔飲奶或者叫轉飲植物奶你既事啦.
唔食肉夠係好啦. 屌你但你唔可以阻我食肉嘛.我係都要食肉.
食草夠好啦. 我都冇迫你食草啦.
愛國夠好啦. 我洗唔洗日日迫你番祖國呀
on9 rebuttal
之前有研究發現,你有冇睇新聞架
no reason to talk to u
咁點發展本地農業
c
我唔認同咁極端一刀切唔俾人飲牛奶所以唔會聯署
你地搞動物權益活動唔應該情緒勒索人
諗下點樣嘅position可以爭取到最多人支持好過啦
why need to develop? China already have, or australia, USA, Japan etc
為咗少量單一物種而犧牲有好多物種嘅ecosystem就叫識權衡利弊?
soil erosion起碼要100年先recover到,期間係寸草不生冇動物生存到係片土地上
咁對本身住係果度嘅物種公平嗎?
我明d家畜係好慘d環境係可以好差,樓主推動佢地改善飼養環境係好事
但改飲植物奶/食素對整個生態環境弊多於利囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞