抵制城大聯署:你不是乳牛,何須飲他媽的奶?

347 回覆
51 Like 732 Dislike
支持食狗肉
飲唔飲牛奶同殺牛食牛肉係同一樣野
2樣都會令牛受苦
畜牧業無論點人道都係折磨緊動物

如果話邊啲少痛苦就可以做
只係你自我感覺良好
一樣係傷害緊人哋
隻牛一樣係覺得痛苦
咩叫偽善就係你呢種仆街

好心駁唔到就縮埋一邊
咪講咁多廢話
拉埋全香港人落水啦傻鳩
Cry me a river
你又唔係植物人 飲咩植物奶呀
去鋸排啦
咁你做咩要食植物
根本佢地都有生命
認真我而家種左好多唔同植物仲有幫佢地改名
同我個仔一樣 又識成長
你呢班偽善撚成撚日食植物
你又保唔保證到植物既福利同權利先飲植物奶?
你鍾意狗 鍾意牛 就可以殺植物?
你係唔撚係人呀 屌你老母 你要殺幾多植物先開心呀
當你不支持殺律 為何你會支持奪走植物的生命
法國樓豬係咁開post鬧城大獸醫 係咪澳洲返嚟驚無人請

仲未計種菜灑農藥,一次都死成千上萬隻昆蟲嘅生命
忍唔住笑左 sor
人就係咁雙標㗎啦其實完全冇問題
樓豬pin this啦
我又不是喝你的奶,何須斥責我喝他媽的奶
樓主去咗邊
你班環保撚 反正最後都要死
不如襯早 減少炭排放
我都係,廿零三十港紙就有
你又何嘗唔係君子遠庖廚中国人
其實好多植物奶都唔好,好似得椰奶ok
因為植物奶含蛋白質低,而且易肥

其實應該廣義d去睇所有食物由生產到加工符唔符合道德常理。正如Nuts都好多問題,d非洲人用手處理d nuts 含酸性,防護措施不足都會對佢地有害

而家食物製品都有d 咩sustainability, animal welfare, fair trade。。之類既標籤,牛奶都有,有心支持就俾貴d自己買同呼籲d人買呢d食物(人地成本都高)
城大嗰朵本身都臭晒,不受主人歡迎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞