細佬話報IVE電腦及電子工程高級文憑

161 回覆
57 Like 19 Dislike
睇左好多資料都話呢科出路闊,上返大學亦唔難,希望唔會中伏

另外有冇讀緊呢科嘅巴打可以share定啲source出黎,好驚佢連ive都搞唔掂
過來人講兩句
IVE CEE成科冇考試 淨係交功課都輕鬆畢業
佢應該包埋換水 換光管 換炭粉
應該無問題,唔難

暫時收左三間大學ugc offer喎
cee報大學任報架喎
最好係啦
我細佬輕度架
佢唔怕捱
你細佬咁同你講,即通知你預要一世養佢
冇所謂啦 cee成科冇考試 輕鬆畢業
佢肯參考同學 肯交齊功課都夠分入大學
讀ive ce多都入到大學,但出路唔清楚
讀乜撚野ive呀 唱whats after like 好過啦
ive cee基本上關於電腦電子既都做得架啦 出路好闊
industries請唔到人
間間都打黎問programme leader話請唔到人

學生實習畢業生通常去下面呢d大公司
政府咪機電署 ofca
公營咪地鐵 中電 港燈
私營咪西門子 信興 集寶 安樂 盈電 hkt viutv HIT

仲有大量中小企

任揀架喎 呢行真係工多過人
呢科唔湯唔水
講電腦又唔夠cs專
電子又唔夠人地多project
巴打鳩up有個譜

hd講咩專唔專 學士學位都大包圍讀啦
要專master phd先講啦
同意 hd同bachelor 有咁闊得咁闊
限死自己出路係幾on9既事

例如SE升大學只可以爆4拎3.9報cs 限死自己一條路
入ce=送死 升唔到cs=冇大學讀

CEE夠闊可以報晒cs ee ie ce eee
2.9都夠入cityu
一定要做it狗 千奇唔好讀ee做ee 包乞食(係香港
ive冇已經冇左ee好耐
cee係電腦工程
到時有top up 是但
上面班垃圾水鳩人
岩岩sem1出左成績 有冇一個同學上黎屌?
有冇水佢地自己心照啦

cee就係咁易讀 易過食生菜
巴打心水清 cee讀完可以直駁shape ece topup 又平又快
入唔到八大咪讀shape topup degree 包生仔
聽ching講都好易讀 易過食生菜
包埋fyp讀六科 有五科唔洗考試
出外國大學cert
講事實姐
唔係個個都讀master
degree黎比較的確無其他獨立咁好
不過一定cs最好 香港ee好垃圾
hkie小圈子圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞