2023年冬季日劇討論(3)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
阿妹都係
outsider入面個角色幾啱佢做
呢套個女條線好正
嗰陣追直播勁嬲睇到
每集睇完夾埋個女既戀愛線得5分鐘
講呀媽感情線可以 但尋親真係勁on9
希望高橋文哉拍到校園劇就拍多啲 幾襯佢
係咪搵太靚既怕人代入唔到
呢條預告入面啲片可以套入任何一套校園片
櫻田靚唔靚見仁見智,但係個樣唔係好令人有代入感
都真
我覺得佢個樣好似成日都鬱鬱寡歡
silent做呀妹其實都ok
題外話期待吓今田美櫻同目黑蓮套戲
好耐冇新生代+漫改搵主角搵得咁對路
雖然我諗最後科幻嗰part會多過戀愛
就咁睇預告覺得個情節反差都幾大

btw,渡邊圭佑唔聲唔聲都拍咗唔少作品,覺得佢都唔錯,希望佢撈得起
所以佢最大問題係個態度
太自又自我中心但又無自知之明
我覺得唔係搵個醜就代入到
我要靚仔靚女先ff到
自從有人話女主角似亞視一姐之後就返唔到轉頭
我諗無人記得套劇一開始sell有田,川上同澤村三男爭阿媽
https://twitter.com/p_train823_tbs/status/1629684005229723649?s=20
呢套暫時啲cast都偏年輕 今次呢三個嘅角色都同本人相符嘅 唔會好似上次公佈萌歌演體育老師咁
https://twitter.com/TVTOKYO_PR/status/1629587037211750407?s=20
另外今日公佈福士主演下季東京台金8 好似話金8想target喺年青世代 但真係後生嘅會咁早8點就坐定定睇電視劇咩
Btw 福士演壞律師 佢演技car唔carry到㗎 硬係覺得佢近年嘅發展有啲停滯不前
想講8點鐘根本未返到屋企利申日日OT
8點aim小學生中學生就差唔多,但係佢哋冇消費力可言
aim年青世代但係拍壞律師都唔好話放工未,對佢地嚟講仲需唔需要電視劇作出嚟既故事仲要睇9個字,youtube都嫌有廣告最舒服係tiktok得幾十秒既無腦片
又唔似係有咀嚼既地方畀d對畫面/劇本有要求既人睇
拍愛情片都仲有得ff下係佢條女呀
隔離朝日台target廢老嘅木8上年都收咗檔啦
更何況要主打年青世代
讀緊書嘅出街玩又好 補習又好 都分分鐘仲喺條街度
打緊工嘅就做OT狗 8點返到屋企睇電視係都市傳說嚟
唔知真定假,7月快過4月嗰套有twitter
會唔會7月已經拍緊4月一陣先開機,然後兩套同時拍咁chur正常公佈嗰陣無定妝相都起碼有個劇名呀,就咁話佢拍兩季明前面點解話無聊啦
https://twitter.com/202307drama_ytv
目前公佈6個cast有3個都有拍過ちむどんどん
仲要年輕人喎,年輕人出晒社會啦仲惡德律師現實中律師最惡德咪盤數唔清楚呃人買樓錢啊,dum長單case唔撚settle係咁bill時間啊,send email畀對家屌人囉,到時班編劇咪又係寫埋晒啲超現實劇情出嚟呃鳩啲冇出過社會嘅人
你好似好熟咁
睇新聞睇meme增廣見聞
100 萬次 同重啟人生
馬場個套新個集悶到好想棄
6秒
真係估佢唔到
嘘だろ

連班鬼嘅營火會都用燈扮火
咁膠嘅道具組拍得套劇咁緊張,真係值得一讚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞