2023年冬季日劇討論(3)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
以前文春好似爆過啦,戀童同打矮仔針
平野做得前朝太子爺點會無特別關照過
佢話細細個跳舞老師同喜多川熟介紹佢入jr,都唔知係咪龜婆嚟
如果係真其實好恐怖 仲要唔知佢實際對幾多人出手
假設唔係日本係歐美 Johnny桑應該隨時坐10世都唔夠
真係老實講…個小朋友如果想入 boy band, 送佢去LDH 好過…個形象健康好多
不過可能Johnny san仲係度個陣,又Smap又嵐,個人氣好勁…d父母盲左咁
外界可能知j家仆街 但一般好難知j家高層仆街到咁
所以冇人知送個仔去j家等於隨時送個仔去人間地獄做鴨
雖然話做鴨好難聽 但真係屌你老味幾廿歲人仲係到玩未成年 當自己公司旗下藝人係咩
雖然本質一樣
但娛樂圈度度都潛規則
衰啲講句
J家服侍個80歲阿爺可能好過其他偶像服侍成班高層/被社長包養

不過要睇下BBC爆成點
講真AKB咁多年嚟都爆咁多
到人氣下跌先會受到醜聞影響
睇嚟BBC要出到實質證據先會有啲影響
但BBC都好似話係訪問文春
唔敢期望會有咩改變
好似話個前jr有片為證
但悲觀咁講 j家應該唔會咁易收皮 呢啲野就算歐美會燒得好勁 日本真係會wfc 不過都擔心j家藝人/退左社個啲會俾人label靠身體上位
前jr係同東谷義和爆料唔係文春
唔知BBC有無同佢攞料

都係個句啦
娛樂圈點會無潛規則
與其擔心個Label,不如擔心唔受事件影響既J家點封殺佢地
鳩估BBC都係訪問文春講以前單官司同埋學者評論下娛樂圈整體狀況,唔似有新嘢
要公開片嘅話一早拎出嚟畀文春啦
有錢/有權咪唔敢搞
我唔信佢敢搞櫻井翔
平野呢啲窮家子就難講好慘
罠の戦争7 第 09:19
百万回 7 第38:25
係咪同一幢嘢嚟
忍者
同你諗法一樣
得個一粒鐘可以講得有幾深?
仲要個記者之前拍Britney嘅紀錄片只係搵返以前佢身邊嘅人

至於片唔知文春夠唔夠膽擺啦
東谷義和個邊都唔好跟車太貼
佢個名臭哂
個前Jr拉埋平野講,但睇人話個陣佢同平野關係差
話有片又無擺過出嚟
件事可能係真,但指名道姓咗幾個人就唔知有咩目的啦

覺得J家點都有做啦
但有無實質證據或者有無影響就唔敢期望會有
有潛規則大家都知 但好多都係成咗年
今次佢呢啲係未成年 心智都未成熟
而且實有一啲驚到唔天同父母講 父母咪唔知
講得深唔深都好 (亦都唔覺得佢一條片可以打沉J家)
起碼今次有人提出咗先引起公眾關注下呢件事
如果唔係就好似日本咁 冇人敢出聲就當無事
娛樂圈潛規則嘅嘢只要唔去到犯罪級數 最多都可能係職業道德同觀感問題
但係今次直接係犯罪喎 同埋以個個環境可能啲人唔識反抗咪以為個個都係咁 覺得咁都係ok 久而久之就唔敢對錯嘅事say no
然後啲高層覺得反正冇人可以反抗佢咪大安旨意繼續做仆街 最後就演變成惡性循環
我都唔認為會有咩改變 最多都係令全世界知原來J家有呢啲問題 打破一直以來對J家嘅幻想only
忍者
但變咗薯仔
對眼做乜細咗咁多
傳聞幾十年來一直都有
係無證據
日本人唔會第一次聽

如果bbc今次一樣得個講字
唔覺得喺日本國內好大分別
信嘅人會更深信
唔信嘅人繼續聽唔到

但外國特別西方嘅人會知道多咗
不過個觀感唔會針對j家反而係整體對日本嘅印象唔同咗
認唔到喎
水上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞