2023年冬季日劇討論(3)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Brush up life終於追到最新,真係無介紹錯
估唔到呢個題材可以拍到咁有生活喜劇感
初頭諗住實係玩說教/懶感動
不過電視台嗰段好慳皮以為睇緊愛回家
我都覺佢只係啱做啲下把搞笑位
最近開深恭套A2Z又係做埋啲深情多情男人完全唔啱feel
脚本は『花のち晴れ~花男 Next Season~』『30歳まで童貞だと魔法使いになれるらしい』『君の花になる』などを手がけた吉田恵里香氏。2022年によるドラ『恋せぬふたり』で第40回向田邦子賞を受賞した。

睇到我百感交集
唔識日文,標題係咪即係如虎添翼
lm
lm
想睇希妹但係唔想睇龜
https://twitter.com/p_train823_tbs/status/1628535918549417985?s=20
繼唔似消防嘅赤楚演消防之後 今次係唔似教體育嘅萌歌演PE miss
山田消防員 赤楚體育老師 上白石髮型師就啱啱好
https://www.instagram.com/p/Co-jCoxS8HN/

重岡終於唔係演年下男友,升咗做精英上司
BTW IP law主題興趣不是很大
感覺上會變成好似坂口個套競爭的番人
乜NTV真心覺得水10檔嘅主要受眾會對IP law有興趣咩
IP都叫做同普通人生活有啲關係嘅,民事嘢好多範打得比較激烈facts多,建議編劇發掘下人權憲法侵權家事勞工海事都可以玩單元劇
公平競爭真係起碼喺香港係冇乜存在感,日本好似有得做
反而覺得呢套想行claim唔到錢路線一見到芳根京子就覺得佢又要演怪人水10唔會寫到女主角成個白痴咁掛
螢之光同不上班咪水10
女警芽郁都係傻下傻下
但芳根很可愛
別忘了這套編劇是丑尾,我會想睇波瑠多啲lo
屌你唔講都唔知留意唔到
唉呢套含淚睇
記得競爭都係丑尾寫
忍者 逆轉管弦
諗起經費,山田太陽仲喺香港
飛舞 99,100
唔可以再用常理去睇黃昏手牽手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞