【搶人才】高端人才來港產卵計劃

383 回覆
849 Like 64 Dislike
咪傻啦佢拎咗第一次簽證落嚟先

有意根據高才通計劃申請前來香港特區的人士,在提出申請時無須已在香港特區覓得工作。他們只須符合一般的入境規定,便可獲准在港逗留 24 個月而不受其他逗留條件限制。
笑撚左
申請嚟 XG 工作, 但就大住個肚既
邊間機構會請一個大肚婆
不如直接派身份證算啦
原來 人才就係黎搶資源
咁大個漏洞特首一日解決一個問題唔知幾時到佢呢
垃圾政府
癲過雙程証,合法落黎做任何工
港共於二○二二年十二月二十八日推出一系列招攬人才措施,包括「高端人才通行證計劃」(「高才通計劃」),以羅致以下三類目標人才︰

A類:申請前一年全年收入達港幣250萬元或以上的人士;
B類:獲指定綜合名單中訂明的全球百強大學頒授學士學位,並於申請前五年內累積至少三年工作經驗的人士;及
C類:在申請前五年內獲全球百強大學頒授學士學位、但工作經驗少於三年的人士。此類別設上限每年10 000人。
B類 同 C類
同直接派新身份證 無分別
題外話 最近申請身份證配額已滿
原來搶返嚟既人才 係產卵高手
佢地目標係粒卵有
粒卵有, 日後就自自然然可以申請落埋嚟啦
其實都on99 , 去中國香港把鬼,從牆國去另一個鬼市
特首既意思係 一日解決一個 香港人
大陸大學得淡笑

你比錢個校長, 即刻送張畢業證書比你都得
因為「福利」囉
XG 點垃圾都好, 對「蝗蟲」既福利最好
唔怪得要用盡啲錢 去起咁多公屋
產卵大計 高速進行中
躋身前100名的中國內地高校分別為清華大學、北京大學、復旦大學、上海交通大學、浙江大學、中國科學技術大學、南京大學。
收皮喇朱仔成
又造歷史
做乜要做香港人呀,做支那人唔好咩
個時雙非,聽朋友窮親戚落香港生,個女都無係香港讀書,一直都係大陸。

但大陸無戶籍,要台底交易俾錢學校讀唔知咩學校
申請人自行申報從事職業,所涉及的種類繁多,入境處沒有備存相關行業或職業的分類統計。在學歷方面,A類申請人無須提交學歷資料;B類及C類申請人須證明持有全球百強大學的學士學位,無須另行申報其他持有的學歷。

(二)「高才通計劃」下,入境處在收到所需文件後,一般可於四星期內完成審批申請。個別個案所需的審批時間需視乎申請人是否符合相關申請資格、有否提供足夠的證明文件及資料,以及入境處的人手安排。部分簡單的個案可即日獲批
你地唔生
醫院產房等乞食啦
我係嚟幫你咋
咁諗真係順理成章
恭喜哂 2019 年後
仲喺 XG 生仔既各位
係喇,知你成功移民英國喇
但唔好當係我地留港撚趕你過英國啦,我都唔想你走架,得未呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞