【搶人才】高端人才來港產卵計劃

383 回覆
849 Like 64 Dislike
條女讀書應該係勁
但一睇就知生完就會走
好心條女應該留返係大陸生產
留係祖國為中華民族偉大復興而996先係真正既讀書意義

申請人可以選擇按下文第(a)至(c)段所列其中一個類別提出高才通計劃的申請:
a)在緊接申請前一年,全年收入註1達港幣 250 萬元或以上(或等值外幣)的人士(A類申請);
b)獲全球百強大學註2頒授學士學位註3、並在緊接申請前五年內累積至少三年工作經驗註4的人士(B類申請);或
c)在緊接申請前五年內註5,獲全球百強大學註2頒授學士學位註3,但工作經驗少於三年的人士(C類申請);這類申請受年度配額限制......
真人才走 要補下假人才
唔係連人都無喇
順手幫補下出生率
隨時係內部默許手鬆d添啦

真係有料人才
無論係鬼佬大陸人定香港人
邊會仲揀香港呀
遲早實郁到經濟同就業 之後就社福
其實如果佢戶籍係杭州,背景又唔係好差,有咩必要走落香港生呢
支民造人真係無底線,以結果為目標,不擇手段,啱晒比卡超。
公屋lun:唔關我事囉 我本身就讀唔到
家計會 $100 係咩黎?

依家私家生仔女 係咪10萬起?
Infestation
8.41 kPK:/ 复制打开抖音,看看【慧子呀的作品】女孩子晚上少出门,尽量不要一个人,真的吓死,连续被... https://v.douyin.com/BvhBgbt/
其實2-3好易 本身大把NDS喇4大
未讀Master的 去補個master
幾間大學搶住收
咁又高才左

以前個個讀完 就一定上返大陸
因為有省補貼 堔圳上海30k FG易到仆街
仲要消費低 真係似連登仔FG 50K咁
學歷保證上中層 又隨時入騰訊阿里

家陣無左 呢堆有錢就去西方 無錢就香港
但其實無邊幾個勁 普遍英文差
功課靠前人 同 左抄右抄咁
但迦南券校嚟,唔係啲咩名校
一早拎緊公屋上緊連登
返大陸而唔係去支那嗰啲都係支那人
零雙非政策名存實亡

雙非?透過高才通俾身份證就唔係雙非
而家香港身份證已經唔係特別吃香
加上等佢個仔大個 香港身份證更加無著數
唯一好處係方便跳歐美 有香港背景洗一洗 銜接/移民都比較方便
就快你痾屎唔出都關黃事
廿個一個月都要爭$100蚊公共床位奶到一分一毫盡
出去歐美用香港passport方便好多
莊豐源咪就係仆街泛民幫手整出黎
港籍要黎做跳板就有用,否則如果本身已經有北上廣深戶籍,根本唔會想黎香港
大學nds 唔使讀埋master啦,係香港中資公司實幫佢地簽

果個咩省補貼咩黎
可能人地細個好窮
1. 本身諗住移民
2. 老豆老母本身個戶籍太廢
3. 諗住全家落黎咬老綜

唔中是旦一樣的話,黎香港生其實無乜好處
個B 無內地戶籍好麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞