【搶人才】高端人才來港產卵計劃

383 回覆
849 Like 64 Dislike
又係呢種健吾式認叻post, 笑撚死人
屌你老母自己 search 下 "源頭減人" "取消每日150" 究竟幾多年前已經有人講啦獨醒狗
係你仲日日縮係老母個臭閪果時已經大把人爭取過但支那企硬可以點?
學鄭垃講買軍火呀?
堅決唔逃走o既勇者可以儲定錢, 想逃走但走唔甩o既可以唸經
搵到方法推翻689叫停雙方嘅計劃
把口就話跑, 但佢地可以走去邊??

好多來香港既 大陸人都係窮撚.......靠嫁個阿伯/人才計劃 來香港
來到香港就做 譚仔/地盤.......邊有錢去其他國家
可能人地過幾日移民呢........
比起水貨問題,比起柯屎問題,比起反送中問題
反雙非既力量,簡直同事物嚴重性完全唔成比例
支那雞都算架
支那野,係咁架啦
新移民 呢個問題一向好小人講

就算以前 本土派 興起果陣, 都係 反自由行, 反水貨客 多.....
極小反新移民

而且當你批評新移民果陣
黃絲仲會屌返你:「新移民 都有好人.....梁天琦, 羅冠聰 都是大陸出現, 移民來香港, 你反唔反佢地??」

每日150個新移民, 有幾多個會成為 梁天琦, 羅冠聰呀........
.99%新移民都係藍絲蝗蟲
對香港政府來講

祖國同胞=高端人才
無所謂啦
反正遲早都無得潤
出面當藍紅護照一樣
大陸D 學位可以比錢買

靚女就同校長扑野就有

仲帶埋啲低劣支那文化習俗落嚟

咩 app
如果佢識大學校長, 直情唔洗讀, 直接比張畢業證書佢都得
大陸人雖然成日睇唔起香港
但香港各方面的確好過大陸

衛生, 教育, 環境, 交通, 治安, .........雖然香港一日衰過一日, 但依然是優勝過大陸
梁天琦, 羅冠聰....呢啲都係單非,仲要童年,仲要係英治時代已經移居香港,先可以有融入性

接納單非,根本唔可能推演至接納雙非同埋港漂,否則,就好似將「你阿爸係有鬚」推演至接納「有鬚既人係你阿爸」
香港淨係上網唔洗翻牆呢樣野, 已經秒殺大陸啦
極多單非
但佢個仔/女拎左香港身份證係拎唔到中國身份證
淨係幫共產黨完成殖民quota
第二代就俾中國人當香港人仇視

佢下一步應該會搵返個真香港人結婚移民
樓上d叫開雞又有bno嘅巴打最佳配搭
香港人一路移民
個政府未驚過

每日150 +搶人才
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞