【搶人才】高端人才來港產卵計劃

383 回覆
849 Like 64 Dislike
全球百大大學畢業喎!?
大陸雞, 盡快黎吸收香港佬既精液............
弊在臭膠黃屍自己都唔CARE
水貨客最多一買一賣,你就歇斯底里去反水貨客,一講通關,黃屍九成論調只係諗起水貨客,然後就隨地柯屎,反而雙非呢種最深遠遺禍,陰乾你一切資源幾十年,再清洗你語言、政治文化、飲食文化....黃屍冇用過一成記憶起問題更加唔在講,要同反送中既力量比較黃屍真係好撚臭膠
宇宙通行證 支那陰道
高端人才其中一個要求係年薪250萬以上
if you cant beat them
you know
佢咁既質素做雞都搵唔到啦
你點知唔係人才姐 我歡迎佢呀

由加拿大發出
小學生?莊豐源案出咗世未?
未嘅而家就唔好單單打打,去反抗下啦
現在不如開番投資移民,幫下大陸人走資抽水都好
Cls香港
cut左喇 250萬巴士落元朗排公院?
亦可能係用百大大學畢業既資格黎
高端人才吸引唔到
引來低端人才
黎到香港的士都唔捨得搭
仲要公立生,拎埋醫療資源,個仔出埋世,拎埋你教育、房屋福利
搵夠就移民啦
我唔學Owen la
學Brian la
計畫剛剛出,邊有咁快cut,可能係用高學歷資格黎
我指cut左250萬個requirement
唔洗meet到都照入到個scheme
港廢青唔生
政府咪放d肯生嘅生育人才生返幾件補數
條件係3選一,250萬係其中一個另外2個係學歷

獲全球百強大學註2頒授學士學位註3、並在緊接申請前五年內累積至少三年工作經驗註4的人士(B類申請);或

在緊接申請前五年內註5,獲全球百強大學註2頒授學士學位註3,但工作經驗少於三年的人士(C類申請);這類申請受年度配額限制,且以先到先得的方式分配。此外,C類申請並不適用於在香港特區修讀全日制經本地評審課程而獲得學士學位的非本地學生註6。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞