街角遊記

390 回覆
181 Like 17 Dislike
我未擺脫到驚畀人打嘅恐懼

我今日先俾人屌完嚟

detail

屌咗幾句姐

你企到好近?

老撚咁遠,可能當時無咩人,發現我影佢。
我平時用50mm定焦影都無咩發現
如果轉左sony 就試下capture one sony express ver
raw 轉jpeg,解象力會好一點、色彩不錯
如果轉左sony 就試下capture one sony express ver
raw 轉jpeg,解象力會好一點、色彩不錯

Thanks
即刻試先
求救!!!

轉咗a7ii幾日 但都搵唔到啱嘅鏡用
有冇人可以俾吓意見

本身想買24-70/2.8
但加埋adapter就會過筆直
急買諗住旅行用 而家得支50mm
影唔到景

筆直大概$4000
Sony sigma samyang tamron都無所謂
最好係24-70 18-35 之類嘅焦距
唔介意加adapter/二手 有巴打想放二手都可以搵我
好靚
我一直都好想遊香港 但諗唔到去邊 依個post啲地方值得一去
不過唔識影相 真係去嘅話可能用電話影低算
求救!!!

有冇人可以俾吓意見

影唔到景

筆直大概$4000

有無諗過買支FE28/2 二手約2000-2200左右
買埋個wide 鏡adapter 約1k左右
加埋個wide adapter 有21/2.8用

21, 28, 50 三段好夠旅行用
旅行唔洗下下物都影,影你影到的野已經足夠
樓主有冇咩街拍地方推介

一定係油尖旺
西洋菜街,煙廠街,果欄,廟街
你肯行嘅一定大把嘢影

日頭我個人就鐘意中上環

無金魚街
樓主,你影嘅相係非常珍貴嘅藝術品,我覺得你係攝影天才。真心
求救!!!

有冇人可以俾吓意見

影唔到景

筆直大概$4000

即係總共有兩舊嘢?巴打有無telegram?想問清楚

你係咪識我
求救!!!

有冇人可以俾吓意見

影唔到景

筆直大概$4000

即係總共有兩舊嘢?巴打有無telegram?想問清楚

https://t.me/SAMLIHK

你係咪識我

我唔識你,但請恕我唐突,可唔可以做個朋友? 你做嘅野,影嘅相係我一直黎好想做嘅事,用光影記錄低社會嘅人民氣息,時代嘅背景,每一靈魂背後嘅故事。用攝影嘅色調,幾何,光度,景深構成每一張自己嘅作品。 可惜我窮,無錢買相機,我亦唔係影開相嘅人。但我見到你嘅作品,令我好感嘅,好似搵到同道一樣
樓主有冇咩街拍地方推介

一定係油尖旺
西洋菜街,煙廠街,果欄,廟街
你肯行嘅一定大把嘢影

日頭我個人就鐘意中上環

無金魚街

因為金魚街除咗影魚缸就好似無乜題材
又唔想入人間店攪攪震
但見有人去影prewedding係幾靚
人地有俾錢點影都得
我哋實俾人屌

你係咪識我

我唔識你,但請恕我唐突,可唔可以做個朋友? 你做嘅野,影嘅相係我一直黎好想做嘅事,用光影記錄低社會嘅人民氣息,時代嘅背景,每一靈魂背後嘅故事。用攝影嘅色調,幾何,光度,景深構成每一張自己嘅作品。 可惜我窮,無錢買相機,我亦唔係影開相嘅人。但我見到你嘅作品,令我好感嘅,好似搵到同道一樣

你講嘢咁深嘅😂
多謝你先 街拍就係想記錄 睇到你咁講我好開心
証明我都行近咗目標一少步

相機呢d嘢 平有平玩 貴有貴玩
Iphone可以影到出色嘅作品
A9亦都可以影出垃圾

見你講到色調,幾何,光度,景深構成
你都唔似冇美感嘅人呀
而家一千幾百都可以玩到單反
希望你都可以做出你心目中嘅作品
同埋希望你唔係熟人玩9我

你係咪識我

你講嘢咁深嘅😂

A9亦都可以影出垃圾

你都唔似冇美感嘅人呀
你有睇 何藩老師嘅攝影展你就明影像對社會人民嘅意義。我儲緊錢買無反A6000再加支18-105,大約七八千。但識執相都好緊要

你係咪識我

你講嘢咁深嘅😂

A9亦都可以影出垃圾

你都唔似冇美感嘅人呀
你有睇 何藩老師嘅攝影展你就明影像對社會人民嘅意義。我儲緊錢買無反A6000再加支18-105,大約七八千。但識執相都好緊要

price.com格咗價先
A6000 應該唔洗咁貴 我都有用緊 好機一部
price.com格咗價先
A6000 應該唔洗咁貴 我都有用緊 好機一部[/quote]

a6000 $4500左右,支鏡要$2000-2500
http://price.com格咗價先

a6000 $4500左右,支鏡要$2000-2500[/quote]

我機身買$3000頭架咋 喺信和地庫買 但水貨
http://price.com格咗價先

a6000 $4500左右,支鏡要$2000-2500

我機身買$3000頭架咋 喺信和地庫買 但水貨[/quote]
thx
a6000水貨全新 3080
18-105 水貨全新 3360
半年前星際某店入手 比個價你地參考
a6000水貨全新 3080
18-105 水貨全新 3360
半年前星際某店入手 比個價你地參考

btw 到依家機同鏡都無任何問題
巴打街拍技術幾好
巴打街拍技術幾好

多謝
七、大阪膠遊篇

一連六日嘅大阪遠行,去到人生路不熟嘅地方,我會盡量日日更新每日嘅街相。第一日有d chur,五點先去到酒店,之後去食完嘢先影幾吓相,加上新機新鏡,所以可能有d傷眼,多多包涵。

· Minimal Osaka

· 下班族

· 到達酒店

· 好靚嘅車站大堂

· 萬燈祭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞