去完泰國 覺得嚟香港旅行嘅人真係好on9

416 回覆
2556 Like 123 Dislike
咁啱我喺曼谷
撞到好多香港人。生意真係好呀
泰國no.1
泰國有迪士尼
應該係因為城市發展?
好似拆郵政總局起地鐵
樓主嗰幾句野
下個月 13 號之後
將個名改做日本 再執一執啲字眼 可以再開個 新 post
曼谷啲cafe 又鬆,遊客區黎講價錢平過香港少少,樓底又高,夠晒空間感,長坐都無咩壓力

香港啲cafe 又貴又迫,最慘係迫我聽隔離傾偈,服務又差,少少裝修加個all day breakfast 收人百幾,周圍仲要等位,成個體驗都係差
唔明佢哋點解鍾意嚟拜神 信佛教㗎喎
腥港啲廟咩教都有 好多非純佛教
香港有價值有文化歷史建築一早俾人消滅曬
湯粉船面幾蚊港紙一碗,一食食4,5碗,又可以試多幾款,呢啲先好玩嘛 ,啲奶昔果汁咖啡泰茶10零蚊杯,飲到肚屙但係勁開心,因為大熱天時真係爽到仆街,喪飲椰子奶昔

我都唔知香港憑咩叫美食天堂,又貴又唔好食服務又差,不如叫頹食天堂
叫雞?

泰國無女人的
10蚊秦式奶茶每日隊一杯
泰國唔洗口罩
可以食大麻
步行街揀女叫雞
嘢食又平
要高檔有高檔 iconsiam 超豪華
景點又多 一家大細可以去嘅地方又多

除咗地理同天氣問題,泰國屌打全世界

你點分到的?有無教學?
香港都有開手標泰茶呀,但係30蚊杯之嘛
JJ不嬲都好多香港人喺嗰邊行啦
又唔知點解,好似香港人特別鍾意JJ Market
次次去,左行右行都可以撞到香港人
香港仲好多苗撚,防疫撚
泰國路面塞到on9你唔講?
搭地鐵貴過garb
試過喺大排檔食Yen ta fo
真係好平

香港唯一嘅吸引力係自由港同大城市方便乜野古怪野都買得到。
啲雞有鳩
粉麵就算去food court 都平
冇幾耐同老母去完,帶佢去herehai、榮泰(重)、Mae Varee佢都想下年再去。
Mae Varee芒果好食過香港而家賣嘅芒果100倍,100 Baht 1kg個個超甜,80 Baht一般,買咗幾個當手信,個個都話好甜。Gourmet買榴槤一啲好甜一啲唔係。
我唔只行JJ撞到
Siam paragon
Central world
Asoke果頭都撞到N次
連食飯隔離枱都撞過唔只一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞